Flota militară rusă

Rachete hipersonice și roboți: Rusia este pregătită impună supremația navală

528
Utilizarea tehnologiilor înalte este de o importanță capitală pentru crearea unei marine eficiente și capabile de luptă, a declarat un expert militar pentru Sputnik, în opinia lui fiind necesară o abordare cuprinzătoare mai degrabă decât concentrarea asupra oricărui tip de forță, cum ar fi submarinele sau navele de suprafață.

BUCUREȘTI, 24 iul — Sputnik. Pe 20 iulie, președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind politica Marinei Federației Ruse până în 2030, relatează Sputnik International.

Documentul stipulează că Marina Rusă este înarmată cu rachete hipersonice cu rază lungă de acțiune, cu sisteme robotizate și cu submarine fără pilot. Potrivit doctrinei, Moscova nu va permite apariția niciunei superiorități din partea navelor altor state.

"Amenințările existente ale securității naționale rusești în oceanul mondial rămân, în timp ce apar noi,… [inclusiv] ambiția unui număr de țări, în special Statele Unite și aliații lor, de a domina oceanul mondial, inclusiv în Arctica, precum și pentru a obține o superioritate copleșitoare a forțelor navale", se arată în document.

În acest sens, amiralul Vyacheslav Popov, expert militar rus și fost comandant al flotei nordice a țării, a declarat într-un interviu acordat pentru Sputnik că "în trecut a fost nevoie de o escadronă întreagă pentru a rezolva o sarcină importantă care acum poate fi rezolvată de două sau trei nave cu suport bun de informații și protecție radio electronică".

"În prezent, toate elementele legate de tehnologii înalte, inclusiv serviciile, denumirea țintă, sistemele electronice de război și armele cu rază de mare precizie sunt de o mare importanță", a spus Popov.

El a adăugat că este convins că, pentru a crea o navă cu adevărat eficientă și cu capacitate de luptă, este necesară o abordare cuprinzătoare, nu o concentrare asupra vreunui tip de forță, cum ar fi submarinele sau navele de suprafață.

În acest moment, Marina Rusă include o grămadă de nave de suprafață și submarine pentru diverse obiective, cum ar fi navele de transport aerian, navele multifuncționale, artileria, precum și submarinele strategice și submarinele multifuncționale.

"Avem nevoie de portavioane în Flotele de Nord și Pacific. Aceste nave vor efectua misiuni de apărare aeriană pe o bază prioritară și vor fi capabile să lanseze atacuri asupra țintelor maritime și de coastă", a spus el.

Potrivit acestuia, punerea în aplicare a doctrinei navale a statului rus până în 2030 este destul de fezabilă, în special având în vedere faptul că Rusia este a II-a țară, după SUA, în ceea ce privește capabilitățile flotei.

Potrivit doctrinei navale de stat, o altă amenințare este "existența pretențiilor teritoriale ale țărilor față de Rusia în ceea ce privește teritoriile de coastă și zonele de apă adiacente". În acest sens, Rusia va trebui să se lupte cu teroriștii, pirații și braconierii, precum și cu traficul de droguri.

Pentru a rezolva toate acestea, Rusia trebuie să creeze o marină puternică.

Analistul politic Oleg Ponomarenko a rămas optimist în acest sens cu privire la perspectivele legate de crearea de arme hipersonice pentru marina rusă, dar a adăugat că acest lucru poate că nu este suficient.

"Dacă vorbim despre aspectul tehnic al problemei, această sarcină poate fi pusă în aplicare. Pe de altă parte, crearea de rachete hipersonale este doar una din sarcini. Echipamentul pentru deceniul următor nu va fi produsă în masă datorită complexității sale", a spus Ponomarenko.

În ceea ce privește dezvoltarea armelor hiposonice, Rusia se află la egalitate cu cele mai importante țări din lume.

528
Tagurile:
supremația navală, Roboți, rachete hiprsonice, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (145)
Portretul bloggerului rus Aleksei Navalnîi, în preajma clinicii Charite din Berlin

Expert: Cazul lui Navalnîi face de rușine “Noviciok”

170
Lipsa unor cazuri letale după așa-numita otrăvire cu o subtanță neurotoxică Noviciok “compromite armele chimice rusești”.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Lipsa unor cazuri de deces în pretinsa otrăvire a lui Serghei și Iulia Skripal, precum și Aleksei Navalnîi cu substanța neurotoxică din grupul Noviciok, compromite armele chimice rusești, a declarat într-un interviu agenției RIA Novosti, unul din participanții la dezvoltarea substanței, Leonid Rink.

“Adică, în acest caz (cazul lui Navalnîi, n.r.), precum și în cazul celor doi Skripal, s-a făcut de rușine sistemul nostru. Există o denumire, dar nu există niciun efect”, a spus Rink.

“Să citească despre acțiunea VX-ului lor (substanță militară neurotoxică fosfororganică americană n.r.). Cât timp poți rămâne în viață cu el? Nu prea mult. Cel mult cinci minute de la atingere. De ce nu sunt respectate produsele noastre în același fel? Trec trei zile, două săptămâni, toți sunt vii și nevătămați, aleargă?”, a spus Rink.

În acest fel el a comentat situația în care după pretinsa otrăvire cu substanțe militare neurotoxice, unele persoane în loc să moară, își reveneau peste un timp, fără niciun fel de urmări asupra organismului

Grupul Noviciok a devenit cunoscut în toată lumea în anul 2018 după incidentul cu fostul ofițer al GRU, Serghei Skripal și fiica acestuia, Iulia. Potrivit afirmațiilor autorităților britanice, aceștia au fost otrăviți cu subtanța neurotoxică A-234, elaborată în cadrul unui proiect sovietic “Noviciok”. Londra consideră că în spatele otrăvirii lui Skripal se află statul rus, însă Moscova respinge aceste acuzații.

170
Tagurile:
cazul lui Skripal, cazul Serghei Skripal, noviciok, Aleksei Navalnîi
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal
Tematic
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos
Moscova: Berlinul a refuzat să organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii
Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Moscova acuză Vestul de o campanie de dezinformare în cazul lui Navalnîi

Загрузка...
Президент РФ Владимир Путин

Putin propune SUA un acord de neamestec în afacerile interne

182
(reînnoit 19:19 25.09.2020)
Președintele rus Vladimir Putin a propus vineri ca Rusia și SUA să pregătească un acord oficial prin care ambele ţări să garanteze că nu se vor amesteca în agendele interne ale fiecăreia și să semneze un pact privind prevenirea de „incidente în spațiul informațional”.

BUCUREŞTI, 25 sept – Sputnik. Într-o declarație înainte de viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, Putin a oferit Washingtonului șansa de a începe un dialog extins despre probleme care afectează ambele țări.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Preşedintele rus a sugerat ca Washingtonul și Moscova să facă schimb de „garanții de neintervenție în treburile interne ale fiecăreia, inclusiv în procesele electorale” cu ajutorul tehnologiei telecomunicațiilor și a altor „metode de înaltă tehnologie”.

Numeroși oficiali americani au acuzat mult timp Rusia că ar folosi hackeri și că ar desfăşura campanii de „propagandă” online, în încercarea de a influența opinia publică în apropierea alegerilor din SUA. Moscova a negat vehement aceste acuzații, susținând că sunt nefondate sau exagerate.

Putin a mai spus că Moscova și Washingtonul trebuie să evite confruntarea în domeniul digital, prin semnarea unui tratat bilateral cu privire la prevenirea „incidentelor din spațiul informațional”, similar cu pactul SUA-URSS din 1972 care prevedea măsuri pentru reducerea incidentelor pe mare, scrie RT

Aceste măsuri sunt cu scopul de a „consolida încrederea între statele noastre”, a subliniat Putin, care a adăugat că reluarea dialogului „la nivel înalt” privind securitatea informațiilor ar aduce beneficii ambelor națiuni.

Washingtonul și-a intensificat atacurile asupra Moscovei, pe măsură ce se apropie ziua alegerilor din 3 noiembrie. La începutul acestei luni, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat, în fața Comitetului pentru Securitate Internă, că Rusia ar încerca să „semene diviziune și discordie”, sperând în primul rând să „îl denigreze” pe rivalul lui Donald Trump, Joe Biden.

Ministerul rus de Externe a respins aceste acuzații ca fiind „absolut neîntemeiate”, argumentând că SUA denigrează Rusia în scopuri politice. „Am declarat în repetate rânduri că nu ne-am amestecat în procesele politice interne ale SUA și că nu vom face acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zaharova.
182
Tagurile:
SUA, Vladimir Putin
Tematic
Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace
Putin: ONU își realizează principala sa misiune, apără pacea - Video
Putin a adresat un mesaj guvernului și parlamentului

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...