Soyuz-2.1a rocket being moved to a launch pad at the Baikonur Cosmodrome

(VIDEO) Rușii au lansat o rachetă în spațiu cu peste 70 de sateliți

357
O rachetă rusă Soyuz-2.1a care transportă peste 70 de sateliți a fost lansată în spațiu de pe Cosmodromul Baikonur.

BUCUREȘTI, 14 iul — Sputnik. Racheta Soyuz-2.1a este prevăzută să trimită peste 70 de sateliți pe orbita Pământului, inclusiv nave spațiale Kanopus-V-IK echipate cu camere de supraveghere a teritoriului pentru cartografierea Planetei, scrie Sputnik International

Sateliții trimiși pe orbita Pământului ar ajuta oamenii de știință din domeniul mediului.

"Lansarea a avut loc la ora estimată", a declarat un oficial Roscosmos.

Kanopus-V-IK este proiectat pentru monitorizarea în timp real a dezastrelor naturale și a altor situații de urgență.

357
Tagurile:
Baikonur, rachetă, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (161)
Vladimir Putin și Joe Biden, la summitul de la Geneva, 16 iunie 2021

La Geneva au demarat negocierile în format extins între Putin și Biden

5
(reînnoit 17:29 16.06.2021)
La Geneva au demarat negocierile în format extins, după încheierea discuției în format restrâns între Putin și Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Prima parte a negocierilor dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, într-un format extins a demarat la vila La Grange din Geneva, transmite agenția RIA Novosti.

Mai devreme, Kremlinul menționase că negocierile vor fi alcătuite din trei părți: restrâns și două extinse, cu o pauză de cafea. O sursă apropiată de organizatorii întrevederii a informat RIA Novosti că discuțiile ar putea dura 4 ore și 45 de minute.

Negocierile dintre Putin și Biden în format restrâns au durat aproximativ 2 ore.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amabsadorul Rusiei în SUA, Anatol Antonov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov și viceministrul de Externe, Serghei Reabkov. De asemenea, a fost invitat adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev.

5
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important
Jurnaliștii americani au provocat o busculadă la summitul Putin - Biden
Putin și Biden au făcut un schimb de glume
Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

Загрузка...
Imagine simbol

Rusia se plasează pe locul trei în topul celor mai mari exportatori în UE

68
(reînnoit 14:21 16.06.2021)
Valoarea exporturilor de mărfuri rusești către țările Uniunii Europene s-a ridicat la 42,5 miliarde de euro în ianuarie-aprilie, potrivit biroului european de statistică Eurostat.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Rusia se află printre primii trei exportatori către Uniunea Europeană în această perioadă, după China (139,4 miliarde de euro) și Statele Unite (71,4 miliarde de euro), potrivit biroului european de statistică Eurostat.

Statisticile arată că volumul exporturilor rusești în primele patru luni ale acestui an a crescut cu 12,4% față de anul anterior, până la 37,8 miliarde de euro. De asemenea, volumul exporturilor de mărfuri din țările UE către Rusia a crescut cu 7,3%, până la 27,8 miliarde de euro.

Relațiile comerciale și de afaceri dintre Rusia și Uniunea Europeană s-au înrăutățit de la introducerea sancțiunilor antirusești din partea Bruxelles-ului în anul 2014, în urma evenimentelor politice din Ucraina.

La rândul ei, Moscova a răspuns prin contrasancțiuni, interzicând o gamă largă de produse europene și lansând un program de substituire a importurilor.

Politicieni din țările europene au solicitat în repetate rânduri anularea măsurilor punitive, deoarece au devenit un obstacol major în calea creşterii economice și a derulării afacerilor.

68
Tagurile:
UE, Rusia

Загрузка...