Su-27

(VIDEO) O aeronavă rusească Su-27 a forțat un avion al NATO bată în retragere

966
Un avion militar al NATO, care a încercat să se apropie de avionul în care se afla ministrul rus al Apărării, a fost reperat de un Su-27 și forțat să se retragă

BUCUREȘTI, 21 iun — Sputnik. A fost făcută publică înregistrarea video a momentului în care un avion al NATO s-a apropiat de avionul în care se afla ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Avionul militar Su-27, care însoțea nava în care călătorea ministrul, a efectuat câteva manevre de avertizare, determinând astfel avionul NATO să se îndepărteze.

Într-o înregistrare efectuată de la bordul avionului, în care se afla Șoigu, se observă cum avionul militar F-16 s-a apropiat de nava aeriană în care se afla demnitarul. Imediat, între cele două avioane, s-a poziționat aparatul de zbor Su-27.

Manevrele pilotului rus au determinat pilotul navei NATO să conducă nava într-o direcție opusă.

Amintim că un avion de vânătoare al NATO a încercat să se apropie de avionul ministrului Apărării al Federației Ruse în timpul unui zbor deasupra apelor neutre ale Mării Baltice.

966
Tagurile:
F-16, Su-27, ministrul Apărării, NATO, Serghei Șoigu, Marea Baltică, Rusia
Vladimir Putin și Joe Biden, la summitul de la Geneva, 16 iunie 2021

La Geneva au demarat negocierile în format extins între Putin și Biden

5
(reînnoit 17:29 16.06.2021)
La Geneva au demarat negocierile în format extins, după încheierea discuției în format restrâns între Putin și Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Prima parte a negocierilor dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, într-un format extins a demarat la vila La Grange din Geneva, transmite agenția RIA Novosti.

Mai devreme, Kremlinul menționase că negocierile vor fi alcătuite din trei părți: restrâns și două extinse, cu o pauză de cafea. O sursă apropiată de organizatorii întrevederii a informat RIA Novosti că discuțiile ar putea dura 4 ore și 45 de minute.

Negocierile dintre Putin și Biden în format restrâns au durat aproximativ 2 ore.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amabsadorul Rusiei în SUA, Anatol Antonov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov și viceministrul de Externe, Serghei Reabkov. De asemenea, a fost invitat adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev.

5
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important
Jurnaliștii americani au provocat o busculadă la summitul Putin - Biden
Putin și Biden au făcut un schimb de glume
Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

Загрузка...
Imagine simbol

Rusia se plasează pe locul trei în topul celor mai mari exportatori în UE

68
(reînnoit 14:21 16.06.2021)
Valoarea exporturilor de mărfuri rusești către țările Uniunii Europene s-a ridicat la 42,5 miliarde de euro în ianuarie-aprilie, potrivit biroului european de statistică Eurostat.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. Rusia se află printre primii trei exportatori către Uniunea Europeană în această perioadă, după China (139,4 miliarde de euro) și Statele Unite (71,4 miliarde de euro), potrivit biroului european de statistică Eurostat.

Statisticile arată că volumul exporturilor rusești în primele patru luni ale acestui an a crescut cu 12,4% față de anul anterior, până la 37,8 miliarde de euro. De asemenea, volumul exporturilor de mărfuri din țările UE către Rusia a crescut cu 7,3%, până la 27,8 miliarde de euro.

Relațiile comerciale și de afaceri dintre Rusia și Uniunea Europeană s-au înrăutățit de la introducerea sancțiunilor antirusești din partea Bruxelles-ului în anul 2014, în urma evenimentelor politice din Ucraina.

La rândul ei, Moscova a răspuns prin contrasancțiuni, interzicând o gamă largă de produse europene și lansând un program de substituire a importurilor.

Politicieni din țările europene au solicitat în repetate rânduri anularea măsurilor punitive, deoarece au devenit un obstacol major în calea creşterii economice și a derulării afacerilor.

68
Tagurile:
UE, Rusia

Загрузка...