Trupele de menținere a păcii

Transnistria devine un instrument de presiune politico-militară asupra Rusiei

182
(reînnoit 15:41 08.06.2017)
Ucrainenii ar putea organiza provocări în regiunea transnistreană pentru a utiliza această regiune în calitate de instrument politico-militar împotriva Rusiei, consideră expertul Franț Klințevici

BUCUREȘTI, 8 iun — Sputnik. În condițiile actuale Transnistria devine un instrument politico-militar de presiune asupra Rusiei, consideră vicepreședintele comisiei a Consiliului Federației pentru Apărare și Securitate, Franț Klințevici.

„În condițiile actuale Transnistria devine un instrument politico-militar de presiune asupra Rusiei. Trebuie să constat că toate înțelegerile la care au ajuns diplomații noștri au fost încălcate cu tupeu, prin practicarea unor standard duble", a declarat Klințevici în cadrul unei mese rotunde organizate în Duma de Stat.

Senatorul presupune că autoritățile de la Kiev ar putea organiza provocări în regiunea transnistreană.

„Astăzi probabilitatea unor provocări, care ar putea fi organizate în Transnistria cu mâinile ucrainenilor, este mare. Ei pregătesc astfel de lucruri", consideră el.

„În viitorul apropiat nimeni nu va mai avea nevoie de Ucraina. Era nevoie de Rusia, însă Rusia nu se lasă atrasă în războiul din sud-est. Vor încerca să o atragă în Transnistria, vă spun în calitate de militar. Ei vor organiza astfel de provocări, înțelegând prea bine că acolo locuiesc 150 de mii de cetățeni ruși și că avem acolo un contingent militar", a menționat Klințevici.

182
Tagurile:
Consiliul Federației, senat, Instrument, Senat, Provocare, Franț Klințevici, Transnistria, Rusia, Ucraina
Tematic
Republica Moldova – următorul focar de război?

Загрузка...