From left: A Sukhoi-34, a T-50 and a Sukhoi-35S perform a demo flight at the MAKS 2015 International Aviation and Space Salon in Zhukovsky outside Moscow

PAK FA și Su-35S: Viitorul Forțelor Aeriene Ruse

207
Pe măsură ce Rusia continuă să-și actualizeze forțele armate deja puternice, două avioane militare de ultimă oră - PAK FA (T-50) și Su-35S - vor deveni în viitor forța aerospațială a țării.

BUCUREȘTI, 7 iun — Sputnik. În cursul unei vizite la uzina de producție a aeronavelor Komsomolsk-on-Amur, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Yuri Borisov, a declarat că armata va fi dotată cu două prototipuri ale aparatelor de zbor PAK FA, informează Sputnik International.

"Producția PAK FA a ajuns deja în etapa finală. Anul acesta așteptăm să primim modelele 10 si 11 care vor fi folosite în programul de testare, iar prima achizitie în serie a avioanelor T-50 este deja inclusă în următorul program de armament pentru 2018-2025 ", a precizat ministrul Borisov.

Sukhoi T-50 (PAK FA) este un avion de generația a 5-a și prima aeronavă rusă care utilizează tehnologia stealth. Este un avion de luptă multijet cu două locuri conceput pentru ofensivă.

Avionul va avea un motor nou. PAK FA face parte dintr-un un set de noi arme avansate — rachete aer cu rază joasă și cu rază lungă de acțiune, bombe ghidate cu precizie și rachete ghidate antitanc și aerodinamice.

Avionul de luptă Sukhoi Su-35S face parte din generația 4++. În esență, o versiune imbunătățită a avionului SU-27, Su-35S depășește cu mult capabilitățile predecesorului său, având un sistem de control aerian avansat, radar pasiv Irbis și motor AL-41F1S cu sistem de aprindere cu plasmă.

"Potrivit piloților noștri din Siria, Su-35S este unul dintre cele mai bune avioane de luptă din lume în ceea ce privește zborul și eficiența tehnică", a adăugat ministrul adjunct al Apărării.

Avionul a fost testat cu succes în timpul intervenției militare din Siria. După cum explică Yuri Borisov, intervenția din Siria a ajutat la detectarea unui număr de defecte în proiectarea aeronavelor, toate fiind deja remediate.

207
Tagurile:
Avioane militare, Su-35S, Forțelor Aeriene Ruse
Tematic
Rușii au ridicat un Su-27 pentru interceptarea unui bombardier american
(VIDEO) Ministerul rus al Apărării a prezentat noul avion de luptă SU-35 S
Alertă în SUA: avioane F-15, în aer lângă reședința lui Trump
Mass-media: În Germania s-au ciocnit două avioane, sunt victime
Avioane de luptă F-22, trimise de SUA la baza românească de la Marea Neagră

Загрузка...