Întrevederea dintre consulul general al României la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică, și guvernatorul regiunii Astrahan, Aleksandr Jilkin

România va coopera cu o regiune din Rusia

434
(reînnoit 19:10 29.05.2017)
România va coopera cu regiunea Astrahan din Federația Rusă în domeniile economic și umanitar

BUCUREȘTi, 29 mai — Sputnik. România va stabili relații de cooperare cu regiunea Astrahan din Rusia. Asupra acestui lucru s-a convenit în cadrul unei întâlniri care a avut loc astăzi între guvernatorul regiunii rusești, Aleksandr Jilkin, și consulul general al României de la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică. Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele de colaborare între regiunea Astrahan și județul Galați.

Întrevederea dintre consulul general al României la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică, și guvernatorul regiunii Astrahan, Aleksandr Jilkin
Întrevederea dintre consulul general al României la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică, și guvernatorul regiunii Astrahan, Aleksandr Jilkin

Aleksandr Jilkin a menționat că primele tentative de a stabili relații bilaterale au fost întreprinse acum 20 de ani, însă criza din anul 1998 a împiedicat dezvoltarea acestora. Șeful regiunii și-a exprimat speranța că vizita consulului general la Astrahan va da startul unor noi legături de cooperare în mai multe domenii între regiunea Astrahan și România.

Întrevederea dintre consulul general al României la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică, și guvernatorul regiunii Astrahan, Aleksandr Jilkin
Întrevederea dintre consulul general al României la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică, și guvernatorul regiunii Astrahan, Aleksandr Jilkin

Regiunea Astrahan este dispusă să dezvolte cu partea română proiecte în domeniul agriculturii, construcții navale, sfera umanitară și turism. De asemenea, un subiect al discuțiilor a fost și schimbul de studenți dintre cele două state.

Consulul general al României de la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică
Consulul general al României de la Rostov pe Don, Daniel Mihai Rășică

Daniel Mihai Rășică a menționat interesul părții române pentru o colaborare intensă cu regiunea rusă. Potrivit lui, România este interesată în schimburile de experiență și tehnologie în domeniul construcțiilor, farmaceutică și domeniul echipamentului medical. Totodată, el a propus discutarea despre oportunitatea organizării unui forum al agențiilor de turism din ambele state.

434
Tagurile:
Cooperare, Daniel Mihai Rășică, Aleksandr Jilkin, Astrahan, Galați, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (255)

Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz

141
(reînnoit 16:31 23.01.2021)
Rusia va începe livrarea primei tranșe de vaccin către Ungaria și a fost încheiat un acord politic cu Budapesta pentru continuarea livrării de gaze .

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Rusia va începe în cel mult 30 de zile livrarea primei tranşe a vaccinului anti-Covid-19. Totodată, el a arătat că a fost încheiat un acord politic pentru continuarea livrării gazelor în Ungaria şi după expirarea în octombrie a contractului pe termen lung. Anunțul a fost făcut după încheierea convorbirilor pe care ministrul de Externe al Ungariei le-a avut ieri la Moscova.

“Am venit azi la Moscova pentru a cădea de acord cu ruşii cu privire la două lucruri. Am plăcerea să vă anunţa că am reuşit în ambele cazuri”, a declarat ministrul ungar.

El a arătat că Ungaria va cumpăra o cantitate de vaccin suficientă pentru 1 milion de oameni, aceasta înseamnă practic 2 milioane de doze, pentru că fiecare persoană trebuie vaccinată de două ori pentru a obţine imunitatea. Cantitatea contractată va fi livrată de partea rusă în trei tranşe.

“Am convenit despre achiziţionarea în trei tranşe a unei cantităţi mari de vaccin rusesc, despre care autoritatea naţională ungară a constatat că este sigur şi poate fi administrat în Ungaria. Am convenit, de asemenea, că, după ce contractul de achiziţie pe termen lung va expira în octombrie, ruşii vor continua să livreze gaz către Ungaria”, a declarat Péter Szijjártó.

El a detaliat arătând că în decurs de 30 de zile, Ungaria va primi o cantitate suficientă pentru a vaccina 300 000 de oameni, apoi, într-o perioadă de 30 de zile, o a doua cantitate, necesară pentru vaccinarea a 500 000, iar în ultima etapă de 30 de zile, doze suficiente pentru 200 000 de oameni, altfel spus partea rusă s-a angajat la trei livrări la termen de 30 de zile fiecare.

“Interesul Ungariei este să accelereze vaccinarea, pentru că astfel putem salva vieţi, locuri de muncă, şi ne apropiem tot mai mult de începerea ridicării măsurilor restrictive”, a explicat ministrul motivele acestui demers. De asemenea, Péter Szijjártó a arătat că procesul de vaccinare nu este o problemă politică, ci una profesională, Ungaria având interesul să accelereze desfăşurarea acestuia.

Și pe tema provizionării cu energie, Péter Szijjártó a reamintit că în octombrie va expira contractul bilateral de achiziţionare a gazului rusesc, încheiat cu 26 de ani în urmă. Astfel, oficialul maghiar a anunţat că a încheiat un acord politic cu vicepremierul rus responsabil pentru industria energetică, Aleksandr Novak, cu privire la continuarea livrării gazelor din Rusia.

Detaliile tehnice, cantitative şi financiare ale livrării vor trebui precizate de Gazprom în acord cu firmele ungare partenere, a mai explicat oficialul maghiar. Tot în acest domeniu, ministrul a amintit că Ungaria continuă construcţia gazoductului de 15 km lungime care va lega graniţa ungaro-sârbă de reţeaua naţională de gaz din Ungaria și care va permite, începând din octombrie, transportul unei cantităţi de 6 milioane de metri cubi de gaz în Ungaria, din direcţie sudică.

Potrivit lui Péter Szijjártó, Ungaria va avea astfel şi o posibilitate de diversificare a căilor de aprovizionare şi a surselor, deoarece conducta va face accesibilă Ungariei gazoductul transadriatic prin care gazul va fi transportat în Europa, printre altele, din Azerbaidjan.

“Pentru noi este important să avem o colaborare previzibilă cu ruşii în materie de aprovizionare cu gaze, deoarece, cu toate că am rezervat o anumită capacitate şi la terminalul GNL de pe insula Krk, trebuie să recunoaştem că, din considerente de ordin infrastructural, Rusia va juca în continuare un rol semnificativ pe piaţa energiei din această zonă, dată fiind situaţia din regiune. De aceea este o veste bună că am încheiat acordul politic cu ruşii privind livrarea gazului către Ungaria şi după octombrie”, a adăugat Péter Szijjártó.
141
Tagurile:
Rusia, GAZ, Ungaria
Tematic
Ungaria, măsură de amânare a plății ratelor până pe 30 iunie
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...
Vaccinul rusesc„EpiVacCorona”

Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

258
(reînnoit 15:52 23.01.2021)
Noul vaccin EpiVacCorona, precizări și detalii de la directorul producătorului - Centrul Științific de Stat „Vector”

BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. În timp ce producătorii agreați de Comisia Europeană întâmpină dificultăți, Rusia continuă producția și cercetarea de noi vaccinuri și tratamente.

Recent, în mass media au apărut informații despre vaccinul rus „EpiVacCorona”, dezvoltat de centrul „Vector”, care își propune să fie o variantă atât împotriva COVID-19, cât și a gripei sezoniere.

Importanța acestei duble protecții a fost subliniată și de cercetătorii de la Universității din Liverpool, care au constat că la persoanele care s-au infectat cu gripă, iar apoi cu COVID-19, riscul de deces crește semnificativ.

În privința vaccinul rus „EpiVacCorona”, au apărut în mass media din România informații cu privire la eficacitatea acestuia, dar distorsionate. Mai precis, a fost greșit interpretată declarația Serviciului Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor), care ar fi raportat ”eficacitate 100%” a vaccinului EpiVacCorona!

Situația trebuie clarificată – în declarația directorului Centrul Științific de Stat „Vector”, dr. Rinat Maksiutov, se face următoarea precizare: ”Eficacitatea vaccinului este alcătuită din eficacitatea sa imunologică și eficacitatea preventivă”.

”Eficacitatea imunologică este determinată de producerea de anticorpi specifici de organismele celor vaccinați. Pe baza rezultatelor Fazelor 1-2 ale studiilor clinice ale vaccinului EpiVacCorona, producerea de corpuri specifice a avut loc în organismele TUTUROR VOLUNTARILOR”, a spus dr. Rinat Maksiutov.  

Deci, acel „100%”, pe care l-au preluat greșit unele mass-media, se referă la procentul de voluntari la care s-au produs anticorpi specifici – și nu este vorba despre evaluarea finală a nivelului de eficacitate al EpiVacCorona în ansamblu, ci despre rezultatele testelor de producere a anticorpilor specifici.

Pe de altă parte, dr. Maksiutov explică – ”Eficacitatea preventivă este determinată de protecția celor vaccinați împotriva bolii – iar studiile de eficacitate preventivă continuă în timpul studiilor clinice post-înregistrare, datele privind eficacitatea preventivă vor fi publicate în februarie” "(https://www.rospotrebnadzor.ru).

”În ceea ce privește eficacitatea generală a vaccinului, aceasta va deveni cunoscută doar în februarie, după finalizarea testelor clinice”, a precizat dr. Maksiutov, a cărui declarație poate fi citită aici

Într-o postare în care se lămuresc aceste aspecte, Biroul de presă al Ambasadei Rusiei la București își exprimă speranța că, în viitor, ”goana după titluri senzaționale, care este tipică aproape pentru toate mass-media, să nu mai vorbim de rețelele de socializare, din întreaga lume, nu va fi un motiv pentru acuzații reciproce de propagandă de rea-credință”.

Mai ales când este vorba de o chestiunea atât de serioasă și de un efort planetar la care Rusia participă din plin, cu cercetări de cel mai înalt nivel și produse cu eficacitate recunoscută, distribuite pe toate continentele.

258
Tagurile:
EpiVacCorona, vaccin
Tematic
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Algeria va primi 500 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik V până la sfârșitul lui ianuarie
În România au fost administrate peste 234.000 de doze de vaccin anti-Covid 19

Загрузка...
Спецпроект Обучение планшетной грамоте для людей старшего возраста в Москве

Cum facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

0
(reînnoit 17:52 23.01.2021)
Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” despre tehnicile eficiente de promovare a startup-rilor pe rețelele de socializare.
Cum să facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.

Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.

”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.

Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.

”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală:  introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.

Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

0
Tagurile:
Rețele de socializare, Bani

Загрузка...