Vizita lui Vladimir Putin în China

Putin citând Microsoft: SUA sunt sursa primară a atacurilor cibernetice

274
(reînnoit 14:42 15.05.2017)
Președintele rus Vladimir Putin a declarat, citând Microsoft, că sursa primară a atacurilor cibernetice care au avut loc zilele trecute sunt serviciile secrete americane

BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Rusia nu a fost afectată de atacul cibernetic masiv din aceste zile, a anunțat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei conferințe de presă organizată în timpul vizitei sale în China.

Atacul cibernetic de proporții, care a utilizat un virus începând cu 12 mai, a afectat peste 200 mii de utilizatori din 150 de state.

"În ceea ce privește sursa acestor amenințări, Microsoft deja a declarat direct: Sursa primară a virusului sunt serviciile secrete ale Statelor Unite. Rusia nu are nicio legătură cu acest fapt", a menționat președintele Federației Ruse.

Autorii antivirusului Avast au anunțat despre 57 de mii de atacuri cu utilizarea virusului WanaCrypt0r 2.0. Potrivit datelor companiei, virusul a fost răspândit în Rusia, Ucraina și Taiwan.

Compania Laboratorul Kaspersky a anunțat despre 45 de mii de atacuri efectuate vineri în 74 de state, majoritatea țintelor vizând Rusia.

Potrivit presei, hackerii au utilizat o versiune modificată a unui program malware elaborat de Agenția Națională de Securitate a SUA. Potrivit publicației Financial Times, atacul a fost efectuat cu ajutorul instrumentului elaborat de serviciile secrete americane, cunoscut sub numele "eternal blue", combinat cu virusul WannaCry.

274
Tagurile:
WannaCry, malware, serviciile secrete, Atac cibernetic, virus, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Тема:
Atac cibernetic 2017 (6)
Tematic
Atac cibernetic. Celebru ofițer român: "Plată de polițe între SRI și SIE!"
Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită

Загрузка...