Vladimir Putin

Putin: Rusia va participa activ la inițiativa "o legătură, un drum"

120
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni, în China, că Moscova susține inițiativa "O legătură, un drum" a Beijingului și este gata să participe activ la implementarea proiectului global.

BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. Proiectele propuse de China corespund tendințelor moderne de dezvoltare, a declarat președintele rus Vladimir Putin, relatează Sputnik International.

"Toate proiectele propuse corespund tendințelor moderne de dezvoltare și toate aceste lucruri sunt extrem de necesare. De aceea Rusia susține proiectul "O legătură, un drum" și va participa activ la implementarea acestuia împreună cu partenerii chinezi și, bineînțeles, cu toate celelalte state interesate", a declarat Putin la o masă rotundă din cadrul Forumului Legătură și Drum pentru Cooperare Internațională.

Potrivit lui Putin, crearea zonei de dezvoltare economică și organizarea comerțului reciproc avantajos dintre Asia și Europa par a fi o inițiativă importantă care ține seama de tendințele actuale ale economiei mondiale și reflectă, de asemenea, necesitatea generală de coordonare a diferitelor procese de integrare pe continentul euroasiatic și în alte regiuni ale lumii.

"Este important ca toate structurile de integrare — atât cele existente în Eurasia, cât și cele nou formate — să se bazeze pe reguli universale recunoscute pe plan internațional și, bineînțeles, să țină seama de trăsăturile specifice ale modelelor naționale de dezvoltare ale statelor participante, să acționeze în mod deschis și transparent", a adăugat Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Beijing pentru a participa la forumul internațional "One Belt, One Road", axat pe planul Chinei de a dezvolta infrastructura euroasiatică și de a consolida legăturile dintre țările continentului.

În 2013, Beijingul a lansat "One Belt, One Road", proiectul care vizează consolidarea legăturilor dintre țările euroasiatice și dezvoltarea infrastructurii pe întreg continentul. Inițiativa se concentrează în principal pe ruta maritimă și rutieră a mătăsii.

120
Tagurile:
Vladimir Putin, Rusia
Tematic
În Siria s-a născut Vladimir Putin
Dodon – alături de Putin la parada de 9 Mai
Putin: „Suntem gata să ne apărăm țara. E nevoie de o cooperare în numele păcii”
Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale
Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
Putin: vom menține restricțiile asupra importului de roșii din Turcia
Putin: serviciile speciale ruse și turcești trebuie să-și intensifice cooperarea
(VIDEO) Eurodeputat român: Întâlnirea Putin-Merkel la Soci - o nouă Yalta 1945
"Întâlnirea Putin-Merkel trimite un semnal puternic lumii"

Загрузка...