Ședința de judecată în dosarul bloggerului Ruslan Sokolovski

Un blogger rus a fost condamnat pentru incitarea la ură împotriva credincioșilor

84
(reînnoit 14:59 11.05.2017)
Un blogger rus care a profanat un lăcaș sfânt și a incitat la ură împotriva persoanelor religioase a fost condamnat cu suspendare și inclus în lista extremiștilor

BUCUREȘTI, 11 mai — Sputnik. O instanță de judecată din Ekaterinburg l-a condamnat pe bloggerul Ruslan Sokolovski pentru instigare la ură și jignirea sentimentelor religioase. Acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni cu suspendare, urmând să fie inclus în lista extremiștilor.

Anul trecut, bloggerul rus a publicat pe contul său de YouTube un video în care prinde Pokemoni în catedrala orașului, folosind un limbaj injurios la adresa religiei și credincioșilor.

În urma perchezițiilor, în casa acestuia a fost găsit un stilou cu o cameră video, pentru deținerea căreia este nevoie de o licență specială a FSB. Pentru utilizarea dispozitivului interzis, bloggerul riscă un nou dosar penal.

Tânărul afirma că și-a realizat înregistrările în semn de protest față de legea care interzicea prinderea pokemonilor în astfel de spații.

Organele de anchetă au instrumentalizat un dosar penal pentru instigarea la ură și jignirea sentimentelor religioase, precum și pentru încălcarea dreptului la conștiință și libertate religioasă. Potrivit învinuirii, tânărul "a incitat la ură împotriva creștinilor, musulmanilor, feministelor și preoților".

În timp ședinței de judecată, bloggerul a afirmat că "a realizat cele nouă materiale video pentru faimă și bani", fiind șocat de verdictul pronunțat de instanță.

"Sunt un ateu, cosmopolit și libertarian. Nu am religie și nici naționalitate. Sunt pe jumătate rus. Cum aș putea fi învinuit de naționalism? Nu am împiedicat pe nimeni să-și mărturisească credința", a adăugat Sokolovski.

Potrivit avocatului lui Sokolovski, Stanislav Ilcenko, în martie a acestui an, bloggerul și-a cerut iertare de la parohul catedralei din Ekateriburg, iar preotul a declarat că "îl iartă și nu vrea ca acesta să ajungă la închisoare".

Ulterior, șeful departamentului pentru relații a Bisericii cu societatea din cadrul mitropoliei de Ekaterinburg, episcopul Evgheni, a declarat că "bloggerul și-a cerut iertare de la o singură persoană, însă nu și de la categoriile de populație pe care le-a jignit".

În conformitate cu decizia judecății, Sokolovski va fi inclus în lista extremiștilor — acestuia îi va fi blocat cardul bancar, limitată libertatea de circulație, fiind privat de un șir de drepturi, cum ar fi cel de a ocupa anumite funcții publice sau de a înființa organizații comerciale sau necomerciale.

84
Tagurile:
Pokemoni, Ură, Blogger, Biserica, Religie, Judecată, Ruslan Sokolovski, Rusia
Vladimir Putin

Putin le-a băgat americanilor mințile în cap! SUA dau înapoi!

508
După un anunț ferm al președintelui Rusiei, SUA au anunțat o ”revizuire” a unei strategii dure față de Moscova

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Una dintre cele mai controversate situații lăsată moștenire de administrația Trump a fost intenția de retragere a SUA din tratatul de supraveghere militară ”Cer Deschis”.

În ciuda dorinței Rusiei de a menține această formă de transparență și dialog între puterile militare, SUA nu au cedat, menținându-se, fără motivare, pe această poziție.

Asta până azi noapte când Statele Unite au anunțat că fac un pas înapoi și încep ”o revizuire a retragerii din tratatul de supraveghere militară Cer Deschis, decisă în perioada administraţiei Donald Trump”, anunță Agerpres.

”Nu am luat o decizie cu privire la participarea viitoare la Tratatul Cerul Deschis, re-examinăm în mod activ dosarul”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price”.

Schimbarea poziției SUA vine după ce ieri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a prezentat în Duma de Stat un proiect de lege prin care este denunţat Tratatul Cer Deschis al OSCE ca răspuns la retragerea SUA.

Moscova anunțase încă de pe 15 ianuarie, începerea procedurilor interne de retragere, ca urmare a deciziei SUA care, potrivit Rusiei, ”a alterat considerabil echilibrul de interese al ţărilor-membre”.

La rândul său, Washingtonul face același joc – acuză Rusia fără probe de ”nerespectarea tratatului”.

”Nerespectarea continuă a acestui tratat de către Rusia se numără printre numeroşii factori relevanţi pe care îi luăm în considerare”, a comentat acum Ned Price, care a cerut Moscovei ”să ia măsuri pentru a reveni la termenii tratatului”.

Tratatul ”Cer Deschis” a fost încheiat în 1992 şi a intrat în vigoare în 2002, și el permite celor circa 30 de ţări semnatare să survoleze teritoriul celorlalte state semnatare, pentru asigurarea împotriva eventualelor evoluțiilor militare.

508
Tagurile:
Rusia, SUA, Vladimir Putin, Acord cer deschis

Загрузка...
Нефть

Pentru câți ani va mai avea Rusia petrol și gaze?

182
(reînnoit 17:44 11.05.2021)
Într-un interviu publicat marți, 11 mai, în ziarul RBC, Ministrul rus al Resurselor naturale, Alexander Kozlov, a prezentat o evaluare cu privire la rezervele rusești de petrol și gaze naturale.

BUCUREŞTI, 11 mai – Sputnik. Dacă rata de producție rămâne aceeași ca acum, rezervele de petrol ale Rusiei se vor epuiza în 59 de ani, comparativ cu 103 ani în cazul gazelor naturale, potrivit Ministrului rus al Resurselor naturale, Alexander Kozlov, care a prezentat o evaluare într-un interviu publicat marți, 11 mai, în ziarul RBC.

„Dacă rata de producție rămâne la nivelul actual, avem petrol pentru încă 59 de ani și gaze naturale pentru 103 ani. Totuşi, acestea sunt cifre aproximative. Există depozite care se epuizează, dar există și unele care nu funcționează încă la capacitate maximă. În orice caz, prospecţiunile geologice [este o ramură care] trebuie dezvoltată, inclusiv în zone greu accesibile. Trebuie să avem suficient pentru transportul pe ruta maritimă nordică, iar marfa majoră va fi constituită de hidrocarburi”, a explicat ministrul, care s-a referit şi la chestiunea menținerii unui nivel adecvat al costului petrolului care este dificil de recuperat, mai ales în absența tehnologiilor esențiale.

„Suntem îngrijorați de prețul de cost al produsului finit. Partenerii noștri străini nu ne permit să folosim anumite tehnologii”, a precizat acesta.

Ministrul rus al Resurselor naturale a subliniat că dezvoltarea tehnologiilor în Rusia contribuie la crearea de noi locuri de muncă.

„Mulți oameni lucrează nu numai în minerit și prelucrare, dar și în industrii conexe, inclusiv în servicii petroliere. Statul sprijină companiile noastre acoperind anumite costuri, în special cele legate de lucrările de prospecțiuni, ceea ce permite mai multe investiții în producție, crescând astfel veniturile bugetare”, a mai explicat Kozlov.

Directorul Agenției ruse de resurse minerale Yevgeni Kisselev a declarat anterior cotidianului Rossiïskaïa gazeta că, potrivit rezultatelor ultimului inventar și ţinând seama de tehnologiile actuale, Rusia dispune de rezerve de petrol recuperabile pentru 58 de ani, inclusiv rezerve profitabile pentru 19 ani, potrivit Sputnik France.

182
Tagurile:
gaze, Rusia, Petrol

Загрузка...
Raluca Turcan

Recalculare pensii 2021: Turcan rupe tăcerea

0
Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că un procent însemnat din vârstnicii care dau statul român în judecată pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate au câștig de cauză.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Pensionarii câștigă în justiție procesele cu statul român referitoare la reclalcularea pensiilor pe baza contributivității, spune Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Demnitarul a explicat că este vorba despre un procent semnficiativ de vârstnici care intră în această categorie – 80%.

Turcan a precizat că, la nivelul județului Covasna, 70% dintre pensionarii care au dat statul în judecată au câștigat.

Sunt, de asemenea, și județe în care au câștigat în proporție de 90%, mai ales județe unde a existat o industrie mai dezvoltată, cu mai multe elemente  de calcul pentru pensii și acolo pensionarii câștigă în proporție de 90%.

”Deci 80% dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate câștigă”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit realitateadebucuresti.ro.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că statul român nu plătește avocați și că realizează acest proces de reprezentare în instanță prin departamentele juridice.

Pe această cale, Turcan a invitat oamenii să intre într-un departament juridic dintr-o casă județeană de pensii. Demnitarul a dat asigurări că toți vor fi pur și simplu impresionați de pereți de dosare în care oamenii aceia trebuie să se uite și într-un fel să înțeleagă că pensionarii au dreptate, dar ei să respecte legea în vigoare.

”Tot ceea ce vă spun reprezintă o argumentație în plus ca acest proces pe care l-am început, unic în istoria noastră postdecembristă să fie dus la bun sfârșit. A mai existat o tentativă de recalculare a pensiilor între cred că 2005-2006 în care într-un an de zile au fost recalculate 1 milion de pensii”, a punctat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a reluat ideea potrivit căreia ministerul și-a propus recalcularea a 5 milioane de pensii într-un an și jumătate.

În ultimii cinci ani, potrivit Ralucăi Turcan, s-au plătit circa 50 de milioane de lei doar pentru asistența juridică în procese care au fost câștigate de către pensionarii reclamanți.

Uluitor! Raluca Turcan rupe tăcerea despre recalcularea pensiilor: ‘80% dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate câștigă’

0
Tagurile:
2021, pensii

Загрузка...