Întrevederea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan

Putin: serviciile speciale ruse și turcești trebuie să-și intensifice cooperarea

40
(reînnoit 18:38 03.05.2017)
Putin a declarat că serviciile speciale turcești și rusești trebuie să-și intensifice cooperare

BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Rusia și Turcia trebuie să îmbunătățească interacțiunile dintre serviciile secrete în legătură cu amenințările teroriste, a declarat președintele rus Vladimir Putin după o întrevedere cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

"Trebuie să îmbunătățim interacțiunile dintre serviciile noastre speciale în legătură cu amenințarea teroristă", a declarat el.

Cei doi lideri s-au întâlnit astăzi la Soci pentru a discuta despre soluționarea problemei siriene și relațiile economice bilaterale. Anterior, Vladimir Putin a avut o întrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel.

40
Tagurile:
serviciile secrete, Terorism, Recep Tayipp Erdogan, Vladimir Putin, Soci, Rusia, Turcia
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

18
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

223
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

223
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...
Svetlana Tihanovskaia

Tihanovskaia, în ce condiții va reveni în Belarus

0
(reînnoit 16:02 21.09.2020)
Svetlana Tihanovskaia a declarat la Bruxelles că va reveni în Belarus doar atunci când vor demara negocieri între putere și opoziție.

BUCUREȘTI, 21 sep – Sputnik. Fostul candidat pentru funcția de președinte al Belarusuli, Svetlana Tihanovskaia, care a plecat din țară după alegerile prezidențiale, a declarat că așteaptă un moment oportun pentru a reveni în Belarus, însă este dispusă să se întoarcă doar în cazul în care vor demara negocieri între putere și opoziție.

“Aștept cu nerăbdare acea clipă în care voi putea intra în Belarus cu speranța că totul ne va reuși. Vor reveni neapărat, când vor demara negocierile, când vor fi eliberați toți deținuții politici și mă voi putea simți în siguranță împreună cu copiii mei, să pot merge să eliberez Belarusul”, a declarat ea într-un discurs rostit la Bruxelles, în fața reprezentanților diasporei belaruse.

La Bruxelles, Tihanovskaia a ieșit în fața susținătorilor ei, care locuiesc în Europa, pentru a le mulțumi pentru sprijinul acordat.

Zeci de demonstranți s-au adunat în piala Luxemburg, din preajma Parlamentului European, pentru a-și exprima susținerea față de fostul candidat. Acestora li s-au alăturat și deputați europeni.

Mai devreme, Tihanovskaia s-a întâlnit cu miniștrii Afacerilor Externe ai statelor UE și cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
De ce Lukașenko a închis hotarele Belarusului cu Polonia și Lituania
Deputat german: Nu trebuie să impunem Belarusului „viziunea occidentală”
Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului

Загрузка...