Odnoklassniki

Utilizatorii Odnoklassniki și VKontakte vor plăti pentru muzică

355
(reînnoit 13:17 28.04.2017)
Utilizatorii Odnoklassniki și VKontakte vor fi nevoiți să plătească pentru plăcerea de a asculta muzica

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Utilizatorii rețelelor de socializare Odnoklassniki, VKontakte și Moi Mir vor fi nevoiți să plătească pentru muzica pe care o ascultă, a anunțat reprezentantul Mail.ru Group, potrivit publicației Vedemosti.ru.

Prețul unui abonament lunar va fi de 149 de ruble (2,41 euro) și va fi valabilă atât pentru versiune desktop, mobilă, dar și aplicațiile Androir și iOS, precum și pentru aplicația Boom, creată împreună cu United Media Agency (UMA). UMA este un intermediar între Mail.ru Group și persoanele care dețin drepturile de autor asupra pieselor audio.

În aplicațiile mobile VKontakte și Odnoklasniki piese vor putea fi ascultate doar online, în timp ce în aplicația Boom va permite utilizatorilor să salveze fișierele audio și să le asculte offline, a precizat reprezentantul Mail.ru Group.

OK
© Sputnik / Владимир Трефилов

O sursă din cadrul companiei a precizat că noua măsură a fost luată la insistența celor care dețin drepturile de autor, care consideră că accesul la muzica în regim offline este o funcție separată, care trebuie să fie accesibilă doar pentru o aplicație separată, nu și într-o rețea de socializare. Potrivit Mail.ru Group, suma de 149 de ruble reprezintă un abonament pentru toate serviciile grupului.

Mail.ru Group poartă de câțiva ani negocieri cu deținătorii drepturilor de autor cu privire la muzica licențiată. Anterior autorii au învinuit de piraterie rețeaua de socializare VKontakte. De câțiva ani, site-ul figurează în lista resurselor de piraterie elaborat de autoritățile SUA.

Anul trecut, UMA a încheiat din numele Mail.ru Group un acord cu principalii deținători ai dreptului de autor din Occident — Universal Music, Sony Music și Warner Music.

Experții au estimat suma contractului la 8 milioane de dolari pe an. Această sumă include plăți minime garantate, pe care deținătorii drepturilor de autor vor primi pentru dreptul de a utiliza fișierele audio. Contractul presupune și o plată pentru audiere fiecărui fișier în parte, dar și redirecționarea unei părți a venitului obținut din publicitate.

355
Tagurile:
Abonament, VKontakte, Ondoklassniki, Mail.ru Group, Muzică, Plată, Rusia
Tematic
Odnoklassniki își lansează propria aplicație-messenger

Загрузка...