rachetă balistică model „Topol”

General rus: SUA își consolidează pozițiile pentru un eventual atac nuclear

154
(reînnoit 11:49 27.04.2017)
Un general rus declară că în prezent SUA desfășoară activități pentru a crea mai multe oportunități sistemului său de apărare antirachetă și un eventual atac nuclear asupra Rusiei

BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Adjunctul șefului Statului Major rus al Comandamentului operativ generalul-locotenent, Viktor Pozniher, a declarat, într-un briefing de presă, că SUA pregătesc terenul pentru a crea condiții scutului antirachetă în cazul unui eventual blitz atac nuclear asupra Rusiei, scrie RIA Novosti.

Conform declarațiilor generalului rus, toate bazele americane ale scutului antirachetă din Europa și navele purtătoare de rachete care se află în apropierea granițelor cu Rusia „alcătuiesc o puternică componentă ascunsă" al unui eventual atac cu focoase nucleare.

Pozniher consideră că creșterea acestui potențial în jurul Rusiei va stimula o cursă a înarmării și va soma alte state din regiune să întreprindă măsuri de răspuns. Dislocarea bazelor militare ale scutului antirachetă în mai multe țări contravine balanței și parității înarmării strategice care există la moment și va înrăutăți dialogul în ce privește problema dezarmării nucleare.

După datele pe care le posedă structurile militare rusești, în ultimii 15 ani SUA au alocat pentru formarea scuturilor antirachetă 130 de miliarde de dolari, iar în următorii cinci ani Washingtonul dorește să mai aloce aproximativ 55 de miliarde. În rezultat, câtre anul 2022 americanii vor avea mai multe focoase nucleare decât Rusia.

„Un așa număr de baze ale scutului antirachetă american reprezintă o amenințare serioasă, raportând la potențialul pe care îl are partea rusească, chiar dacă luăm în considerație că Rusia își modernizează în permanență scutul antirachetă", a declarat Pozniher.

El a mai adăugat că în prezent SUA posedă aproximativ 30 de unități antirachetă de tip GBI (Gound-Based Interceptor), 130 de unități antirachetă de tip SM-3, 150 de sisteme antirachetă de tip THADD, care sunt desfășurate pe teritoriul SUA, Europei, în Asia și în zona Oceanului Pacific.

Iranul și Coreea de Nord au nu mai mult de zece rachete balistice cu rază de acțiune medie, iar arsenalul pe care îl posedă Pentagonul este cu mult mai mare față de amenințarea reală.

154
Tagurile:
atac nuclear, general, rus, scut antirachetă, rachetă, Rusia, SUA
Tematic
Rogozin a declarat că noile rachete rusești vor putea zdrobi scutul SUA
Expert: Război? Prima sarcină - lichidarea scutului antirachetă din România
Scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi scos din România
Putin: Rusia este nevoită să reacționeze la scuturile antirachetă ale SUA
MApN vrea întărirea apărării antiaeriene a scutului de la Deveselu
Moscova răspunde scutului antirachetă: a lansat o rachetă antibalistică
Tăriceanu: după scutul antirachetă urmează prezența militarilor americani
Expert: cu ce ar putea riposta Rusia scutului antirachetă al SUA din România
Putin despre scutul antirachetă din România: Rusia va fi nevoită să reacţioneze
Expert: scutul antirachetă poate ataca Rusia cu rachete de rază medie de acțiune
Rachetele Rusiei sunt invulnerabile în fața scutului NATO

Загрузка...