FSB

FSB a aflat cine a comandat atentatul din Sankt Petersburg

252
(reînnoit 14:51 20.04.2017)
FSB a identificat persoana care a comandat organizarea atentatului terorist de la o stație din metroul din Sankt Petersburg

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Serviciile secrete rusești au stabilit identitatea persoanei care a comandat organizarea atentatului terorist la metroul din Sankt Petersburg. Anunțul a fost făcut de directorul FSB, Aleksandr Bortnikov.

Fiind întrebat de jurnaliști, acesta a specificat că persoana care stă în spatele exploziei a fost identificată.

În prezent, în dosarul exploziei din metrou au fost reținute nouă persoane. Marți a fost arestat cetățeanul kârgâz Abror Azimov, care este considerat unul din organizatorii atacului. Potrivit organelor de anchetă, acesta s-a ocupat personal de pregătirea sinucigașului.

Serviciile speciale au reținut și un frate al presupusului organizator — Akram Azimov. În timpul perchezițiilor, la domiciliul acestuia a fost găsită o grenadă. Anchetatorii consideră că bărbatul a contribuit la transferurile de bani destinați organizării atentatului terorist și stabilirii legăturilor cu organizațiile teroriste internaționale.

Reamintim că pe 3 aprilie la metroul din Sankt Petersburg a avut loc o explozie puternică, în urma căreia au decedat 15 persoane. În aceeași zi, la o altă stație de metrou a fost identificată și dezamorsată o bombă dotată cu schije.

252
Tagurile:
Metroul, Atentat terorist, Terorism, Explozie, Aleksandr Bortnikov, Sankt Petersburg, Rusia
Тема:
Explozie în metroul din Sankt Petersburg 2017 (9)
Tematic
(VIDEO) Explozie în metroul din Sankt-Petersburg
Imagini foto și video de la locul tragediei în metroul din Sankt Petersburg
Încă o bombă a fost găsit în metroul din Sankt Petersburg
14 morți în urma exploziei din Sankt Petersburg
Lista persoanelor care au decedat în urma exploziei de la Sankt Petersburg
(FOTO) Un kârgâz este bănuit de organizarea atentatului din Sankt Petersburg

Загрузка...