President Vladimir Putin

Putin: atacul SUA asupra Siriei încalcă dreptul internațional

113
(reînnoit 10:30 07.04.2017)
Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a declarat că atacul Statelor Unite asupra Siriei încalcă dreptul internațional.

BUCURESTI, 7 apr — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin crede că Statele Unite au aplicat o gravă abetere de la dreptul internațional și au folosit agresiunea împotriva unui stat suveran, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției Federației Ruse, potrivit RT

Siria
© Sputnik / Дмитрий Виноградов

„În ceea ce privește atacurile împotriva unui stat suveran", Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a precizat că șeful statului rus consideră situația din Siria ca fiind una de „încălcare a dreptului internațional și, de asemenea, sub un pretext inventat".

Peskov a insistat că „armata siriană nu are arme chimice". Acest fapt este „observat și confirmat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, unitatea specială a ONU", a menționat Peskov.

Putin consideră atacul cu rachetelor balistice al SUA asupra Siriei o încercare de distragere a atenției de la victimele din rândul civililor din Irak. Acest lucru, potrivit oficialului rus, aduce daune importante relațiilor americano-ruse, care oricum se află într-o stare deplorabilă.

113
Tagurile:
SUA, Siria, Rusia
Тема:
Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)
Tematic
(VIDEO) Statele Unite au bombardat o bază militară siriană. Sunt victime

Загрузка...