Pedeapsa cu moartea

Rusia ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea

182
(reînnoit 15:53 05.04.2017)
În Rusia ar putea fi pusă în discuție oportunitatea revenirii la pedeapsa capitală pentru acțiuni teroriste

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Șefului comisiei Dumei de Stat pentru securitate și combaterea corupției, Vasili Piskariov, consideră posibilă examinarea chestiunii revenirii la pedeapsa cu moartea pentru terorism.

„Avem o lege foarte dură în ceea ce privește teroriștii, care prevede și privațiunea de libertate pe viață. Am propus azi să discutăm despre posibilitate revenirii la pedeapsa cu moartea pentru această categorie de criminali. Ar trebui să discutăm despre acest lucru. De ce nu?”, a declarat Piskariov în discuția sa cu jurnaliștii.

În favoarea pedepsei capitale pentru terorism s-a pronunțat și președintele dumei din Sankt Petersburg, Veaceslav Makarov.

„Indiscutabil, în Rusia trebuie să existe pedeapsa cu moartea, fără vreun moratoriu. Pentru cei care rup copiii noștri în bucăți există o singură soluție — pedeapsa cu moartea. Nu putem să negociem cu această ciumă a secolului XXI. Nu mi-am ascuns niciodată această poziție”, a declarat Makarov.

Ideea este susținută și de liderul partidului parlamentar „Rusia Echitabilă”, Serghei Mironov.

„Vreau să vă amintesc despre inițiativa noastră de acum un an: am propus modificarea Codului Penal și introducerea a pedepsei cu moartea pentru acțiuni teroriste", a declarat Mironov.

Liderul Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Jirinovski, consideră că pedeapsa cu moartea nu va fi introdusă niciodată și ar fi inutilă, întrucât majoritatea atentatelor teroriste sunt acțiuni sinucigașe.

„Pedeapsa cu moartea nu va fi restabilită niciodată în țara noastră. E inutilă. Astăzi cea mai mare parte a atentatelor teroriste sunt săvârșite de sinucigași. E vorba de o nouă tehnologie. Ei se aruncă în aer. Despre ce fel de pedeapsă cu moartea putem vorbi?", a declarat Jirinovski.

Rusia a semnat la 16 aprilie 1997 protocolul la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale privind abolirea pedepsei cu moartea.

182
Tagurile:
Terorism, Pedeapsa cu moartea, Serghei Mironov, Vladimir Jirinovski, Federaţia Rusă
Tematic
Turcia ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

0
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

215
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

215
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...