Submarinul nuclear Yuri Dolgoruky

Dispozitivul capabil sa bruieze torpilele inamicului. Noua inventie a Marinei

208
(reînnoit 11:06 05.04.2017)
Inginerii ruși au dezvoltat un dispozitiv unic capabil să bruieze detectoarele de ținta ale torpilelor și echipamentul sonor al submarinelor inamice; dispozitivul îmbunătățește considerabil capacitatea de luptă a flotei ruse din Pacific.

BUCUREȘTI, 5 apr — Sputnik. Izvestia a relatat că un dispozitiv în miniatură, care este capabil să bruieze torpilele și echipamentul sonor al submarinelor a fost pus în funcțiune de Marina Rusă, relatează Sputnik International.

Dispozitivul Hidroacustic de Dimensiune Mica Vist-2 poate fi lansat de pe o navă sau de pe un submarin și creează un obstacol acustic puternic, care neutralizează torpilele inamice.

„În plus, dispozitivul de 80 de centimetri, Vist-2, care cântărește doar 13.5 kg, poate fi transformat într-o «țintă falsă» datorită emisiei unui semnal special care simulează o navă sau un submarin", a precizat publicația Izvestia.

Potrivit experților, Vist-2 crește în mod substanțial capacitățile de luptă ale flotei ruse. Timpul de opere al dispozitivului este mai mare de 5 minute, o perioadă de timp în care o navă de război sau un submarin va fi în măsură să sustragă o torpilă inamica.

Expertul militar rus Mikhail Barabanov a declarat că „până de curând, Marina rusă a fost inferioara forțelor navale străine în ceea ce privește crearea de sisteme de bruiaj și de protejare a submarinelor și a navelor de război".

El s-a referit la dispozitivele MG-34, aflate în imposibilitatea de a neutraliza torpilele moderne auto-ghidate.

„În ceea ce privește Vist-2, este lansat de la un mic lansator de 123 mm. Dispozitivul este pe picior de egalitate cu modelele vestice în ceea ce privește caracteristicile de performanță", a spus Barabanov.

Datorită unității electronice și emițătorului, dispozitivul creează zgomot hidroacustic în intervalele de frecvență specificate la o anumită distanță de la un submarin inamic. De asemenea, Vist-2 protejează submarinele «prin crearea unei radiații simulate, în care torpila este direcționata către dispozitivul „Vist-2”.

Oficialii ruși din Pacific au declarat ca primele echipamente Vist-2 au fost furnizate flotei la sfârșitul anului trecut.

208
Tagurile:
dispozitiv acustic, torpilă, submarin, Marina Rusă

Загрузка...