Atentat în Sankt Petersburg

(FOTO) Un kârgâz este bănuit de organizarea atentatului din Sankt Petersburg

48
(reînnoit 16:58 04.04.2017)
Organele de anchetă au reușit să identifice o persoană care este bănuită de organizarea atentatului din Sankt Petersburg

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Comitetul de Investigație din Rusia a identificat bărbat de 22 de ani care a detonat bomba din metroul din Sankt Peterburg. Sinucigașul este Akbarzhon Dzhalilov, cetățean al Kârgâzstanului, de origine uzbecă. De participarea la atentat este suspectat și Maxim Arișev, un originar din Kazahstan, în vârstă de 22 de ani, al cărui rămășițe au fost identificate în tunelul liniei de metrou.

Comitetul Securității Naționale din Kârgâzstan a confirmat pentru Sputnik International că Dzhalilov este suspectat de organizarea atacului din Sankt Petersburg.

Potrivit Gazeta.ru, suspectul a devenit cetățean al Federației Ruse în anul 2011, când s-a mutat împreună cu părinții săi la Sankt Petersburg. Mai târziu, părinții au revenit în țara de origine, în timp ce Dzhalilov a rămas în Rusia. Din anul 2015 Dzhalilov lucra într-un sushi-bar ca bucătar, iar potrivit persoanelor lui apropiate, la un moment dat dispăruse fără urmă. Unul dintre angajații barului a declarat că acesta ar fi plecat în Coreea.

Akbarzhon Dzhalilov
© Photo : Akbarzhon Dzhalilov / VKontakte
Akbarzhon Dzhalilov

În prezent familia acestuia se află la interogatoriu la Comitetul de Stat al Securității Naționale din Kârgâzstan.

Referindu-se la propriile surse, publicația afirmă că Dzhalilov ar fi un simpatizat cu ideile propagate de organizația teroristă "Statul Islamic". În prezent, organele de anchetă încearcă să identifice cercul de persoane cu care teroristul a comunicat în ultima perioadă.

48
Tagurile:
Atentat terorist, metrou, Atac sinucigaș, Explozie, Akbarzhon Dzhalilov, Federaţia Rusă, Sankt Petersburg, Rusia
Oliver Stone

Oliver Stone consideră SUA duc „război” împotriva Rusiei

484
(reînnoit 16:25 12.05.2021)
Regizorul american Oliver Stone, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

BUCUREȘTI, 12 mai - Sputnik. Oliver Stone, regizor, scenarist și producător american, câștigător a trei premii Oscar, consideră că Statele Unite trebuie să-și încheie campania împotriva Rusiei și să nu caute să fie singura forță care controlează lumea.

"Există o campanie, un război împotriva Rusiei de multă vreme. A început din nou în Statele Unite în jurul anului 2006-2007, când el (președintele rus Vladimir Putin - n.red.) A ținut acest discurs la Munchen", a declarat regizorul în interviul online pentru Washington Post.

În discursul său de la München, Putin a spus că o lume unipolară nu este doar inacceptabilă, ci în general imposibilă și a spus că Statele Unite își impun interesele asupra altor state din toate sferele.

Potrivit lui Stone, nu există niciun motiv de a acuza Rusia de agresivitate.

"Cu toate acestea, cred că nu există cu adevărat dovezi ale agresivității ruse. Agresivitatea provine de fapt de la forțele NATO care au înconjurat Rusia și care, apropo, înconjoară China. Acesta este un punct semnificativ în politică. Imens, de mare importanță ," el a spus.

„Trebuie să avem oameni în Statele Unite care vorbesc pentru pace, să fie parteneri cu restul lumii, să se înțeleagă cu China, să se înțeleagă cu Rusia, Iran etc. Trebuie să ne schimbăm punctul de vedere, pentru că sunt încă deocamdată, ne străduim să fim singura forță din lume care controlează lumea. Nu putem continua pe această cale. Aceasta este o cale sinucigașă ", spune Stone.

Regizorul crede că mulți americani îi susțin punctul de vedere, dar politicienii cu o astfel de opinie nu câștigă niciodată alegerile, deoarece sunt ridiculizați de presă.

484
Tagurile:
Rusia, SUA, Oliver Stone

Загрузка...

Moscova a expulzat-o pe purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA

487
Moscova a decis să o expulzeze pe purtătoarea de cuvânt a Ambasadei SUA, ca parte a reacției la izgonirea diplomaților ruși de către americani.

BRUXELLES, 12 mai – Sputnik. Unul din cei mai importanți diplomați americani din Rusia, purtătoarea de cuvânt Rebecca Ross, a fost informată să se pregătească pentru reîntoarcerea la Washington. Mișcarea face parte din valul de expulzări de pe ambele maluri ale Atlanticului, arată RT.  

Surse din ministerul rus al Afacerilor Externe au spus astăzi dimineață că Ross, care a fost un critic vocal al politicilor din țară, a fost printre cei 10 oficiali americani care vor fi desemnați persona non grata. Ulterior, chiar ea a confirmat că a primit notificarea ce confirmă decizia. Se pare că li s-a dat o lună de zile să își pregătească plecarea.

”Acesta este un răspuns în oglindă la acțiunile ostile ale părții americane împotriva unui număr de angajați de la Ambasada Rusiei din Washington și de la Consulatul General al Rusiei din New York, care au fost declarați persona non grata într-un mod nerezonabil”, a spus Ministrul rus al Afacerilor Externe.

În aprilie, președintele american Joe Biden anunțase că 10 diplomați ruși vor fi expulzați din Washington. Moscova a lucrat să își configureze propria sa listă de nume de expulzați, ca răspuns.

Decizia a fost prezentată de Casa Albă ca un răspuns la presupusa interferența rusă din 2020 în alegerile prezidențiale, cu acuzația că Rusia ar fi fost în spatele cazului de spionaj cibernetic SolarWinds.

Și alte țări au expulzat diplomați ruși și și-au văzut reprezentanții anunțați să plece din Moscova în ultimele săptămâni. Cehia, Bulgaria și statele baltice se numără printre cele care au comandat expulzări pe baza pretențiilor Cehiei că agențiile de securitate ale Rusiei ar fi fost implicate în 2014 în explozia unui depozit de muniții.

Ambasada SUA din Moscova  anunțat deja că diminuarea echipei și interdicția de a mai angaja ruși îi va afecta serios funcțiunile de bază. În aprilie, aceasta a anunțat că nu va mai acorda vize de non-imigrant rușilor cu excepția ”urgențelor de viață și de moarte”.

487

Загрузка...
Marcel Ciolacu și Victor Ponta

Ponta deschide ușa alianței PSD-Pro România-AUR

0
(reînnoit 16:09 13.05.2021)
Victor Ponta, președintele Pro România, a lansat public posibilitatea unei alianțe cu PSD pentru 2024, din care însă trebuie să facă parte și alții, vehiculând partidul AUR în acest sens

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Victor Ponta, preşedintele Pro România, a reluat într-un interviu la Dcnews ideea unei viitoare alianţe cu PSD pentru alegerile multiple din 2024, când ar trebui ca la această alianță să se alăture și alții, context în care a vorbit despre partidul AUR.

"În 2024, fiind patru rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, e o şansă să faci o schimbare. PSD-ul oricum va acumula voturi pentru că sunt răi ăştia", a spus Victor Ponta despre anul electoral 2024.

"AUR sunt mai extremişti, mai zgomotoşi, la volum sunt peste PSD de 10 ori. Dar nu văd cum ar putea să conducă ei Guvernul. Cred că PSD ar trebui să discute cu toată lumea din opoziţie la ora actuală, inclusiv cu AUR”, a tranșat Ponta discuția, amintind că și el a discutat cu toată lumea în 2011 ca să lupte împotriva lui Băsescu, chiar dacă nu îi făcea plăcere.

"Pro România o să încerce să facă cei cinci la sută data viitoare, dar recunosc că eu cred într-o alianţă a opoziţiei şi m-aş bucura pentru asta. Nu doar Pro România şi PSD, ci şi alţii mai mici, cu PSD cel mai mare. E normal!”, a mai declarat Ponta, lăsând deschisă portița și pentru AUR.

El a mai arătat că, pe baza experienţelor anterioare, trebuie găsit din timp candidatul la prezidenţiale, acesta nefiind nici el, dar nici Marcel Ciolacu.

”Poate ar trebui să ne gândim la un tip de candidat care să răspundă aşteptărilor oamenilor. Un altceva faţă de Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. După care domnul Ciolacu poate încerca să fie premier”, i-a transmis Ponta actualului președinte al PSD să nu încerce să candideze la prezidențiale.

0
Tagurile:
AUR, Victor Ponta
Tematic
Acuzații grave: Bruxelles-ul ar fi comandat arestări de politicieni prin Ponta
Victor Ponta, anunț dramatic în noapte!
NUCLEARA: Victor Ponta ar REVENI în PSD

Загрузка...