Seismograf

(VIDEO) Cutremur de 6.6 grade în Rusia. Alertă de tsunami

125
(reînnoit 12:41 29.03.2017)
Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,6 grade a zguduit peninsula Kamceatka din regiunea estică a Rusiei. Seismul s-a produs în Marea Bering. Autorităţile au declarat pericol de tsunami.

BUCUREŞTI, 29 mart — Sputnik. Cutremurul cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs miercuri după-amiază (04:09 GMT) în Marea Bering, în largul coastei de est a peninsulei Kamceatka, au declarat pentru Interfax reprezentanţii filialei din Kamceatka a Serviciului geofizic al Academiei Ruse de Științe, potrivit rt.com.

Centrul pentru tsunami din Sahalin a avertizat că seismul poate declanșa valuri de tsunami de până la 1,5 metri.

„Am declarat alertă de tsunami pe baza datelor seismice", a declarat pentru Sputnik un purtător de cuvânt de la centrul Petropavlovsk pentru tsunami, menționând că localităţile Ust-Kamchatsky și Nikolskoie din regiunea Aleut se află chiar în zona de pericol.

Deși nu există o amenințare majoră pentru coasta insulei Sahalin, experții monitorizează situația.

Cutremurul s-a produs în vecinătatea vulcanului Kambalny care a început, în mod neașteptat, în urmă cu câteva zile, să arunce cenușă, după de 250 ani de inactivitate. Vulcanul rămâne activ, aruncând cenușă până la o altitudine de peste 7.000 de metri deasupra nivelului mării. În zonă, a fost declarată alertă.

Seismul s-a produs de-a lungul arcului Kurile-Kamceatka, una dintre regiunile cele mai active din punct de vedere seismic din lume.

 

125
Tagurile:
cutremur, tsunami, Serviciului geofizic al Academiei Ruse, Kamciatka, Sahalin
Tematic
Imagini spectaculoase, dar şi alarmante: un vulcan a erupt dupa 250 de ani

Загрузка...