Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și candidatul pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen

Le Pen a avut o întrevedere cu Vladimir Putin

127
(reînnoit 18:15 24.03.2017)
Candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, s-a întâlnit cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen.

"Desigur, ar fi foarte interesant să facem un schimb de opinii cu privire la evoluția relațiilor internaționale și situația din Europa", a spus acesta salutând vizita politicianului francez.

El a menționat că Le Pen reprezintă un spectru al forțelor europene în plină evoluție. În același timp, Rusia acordă o atenție sporită relațiilor cu Franța și încearcă să mențină raporturi echilibrate atât cu actuala guvernare, cât și cu opoziția.

"În niciun caz nu vrem să influențăm procesele care au loc, însă ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice din țară, exact așa o fac și partenerii noștri, cum ar fi cei din Europa și SUA", a subliniat Putin.

La rândul său, Le Pen a menționat că Franța și Federația Rusă au legături culturale, economice și strategice profunde.

"Această legătură este deosebit de importantă într-o perioadă în care ne confruntăm cu o amenințare teroristă majoră", a spus ea.

În același timp, liderul Frontului Național consideră că Rusia și Franța sunt „state care luptă în mod efectiv cu terorismul".

„Doar împreună vom putea învinge această năpastă", a spus Le Pen, menționând că Rusia continuă să lupte cu terorismul în Siria, iar Franța participă în operațiunile din Ciad.

La rândul său, Putin a amintit despre atacul teroriștilor asupra unei unități militare a Gărzii Naționale din Cecenia care a avut loc astăzi.

"Cu toții trăim în condiții complicate. Trebuie să realizăm, în cele din urmă, proporțiile pericolelor și să unim eforturile în lupta cu terorismul", a declarat președintele Rusiei.

Reamintim că la 16 martie, un alt candidat pentru funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron, a avut o întrevedere la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

127
Tagurile:
Alegerile prezidențiale din Franța, Kremlin, Terorism, Frontul Național, Marine Le Pen, Vladimir Putin, Franța
Тема:
Alegeri Franța 2017 (62)
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

13
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

222
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

222
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...
Simona Halep

Ultima oră: Simona Halep face România fericită!

0
(reînnoit 16:41 21.09.2020)
Marea tenismenă a reușit câștigarea importantului turneu din Cetatea Eternă - este al treilea turneu WTA pe care Simona Halep îl câştigă în 2020.

0
Tagurile:
România, Simona Halep
Tematic
Simon Halep a bătut-o pe Jasmine Paolini la WTA Roma
Simona Halep, revenire spectaculoasă! Este știrea momentului!
Finala US Open 2020: Osaka s-a apropiat de Halep în clasamentul WTA după victorie

Загрузка...