pașaport românesc

Presa: rușii din Europa sunt decepționați și vor se reîntoarcă în țară

68
Ziarul rus „Izvestia" publică un articol care se bazează pe informații obținute din cadrul MAI și MAE ale Rusiei despre repatrierea concetățenilor lor care locuiesc în alte țări ale lumii.

BUCUREȘTI, 9 mart — Sputnik. Anul trecut aproximativ 150 de mii de ruși sau repatriat în țară dintre care fiecare al cincilea s-a reîntors din țările Uniunii Europene, scrie RIA Novosti.

Repatrierea conaționalilor în Rusia se face cu ajutorul unui program național cu privire la strămutarea populației din propria inițiativă.

„Tendința în ce privește repatrierea rușilor în țară este evidentă. Doar eu personal cunosc douăzeci de persoane care își planifică să revină în Rusia", a declarat publicației un bărbat care locuiește în Paris mai mult de douăzeci de ani.

„Locuind în Germania am înțeles că am mai puține perspective în ce privește angajarea în câmpul muncii decât în Rusia", a spus un alt rus care s-a întors în țară după doisprezece ani petrecuți în Germania.

Conform unor evaluări efectuate de către specialiști, se observă, tot mai mult, cum în rândul emigranților ruși crește numărul celor care doresc să părăsească Uniunea Europeană pentru ca să revină în patrie.

68
Tagurile:
program național, repatriere, cetățenie
Tematic
Rușii au produs un medicament foarte eficient contra cancerului

Загрузка...