Rachete balistice Iskander-M

96% din rachetele balistice ale Rusiei sunt gata de lansare

247
Nouăzeci și nouă la sută din lansatoarele de rachete balistice intercontinentale ale Rusiei sunt capabile de luptă, în timp ce 96% sunt gata pentru a fi utilizate, a declarat ministrul Apărării.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik. Rachetele balistice intercontinentale reprezintă un factor major de descurajare, a declarat miercuri Sergey Shoigu parlamentarilor ruși în cadrul unei sesiuni a Dumei de Stat, informează RT.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Sergey Șoigu, 99% din lansatoarele de rachete utilizate de forțele strategice sunt capabile de luptă, iar 96% dintre ele sunt în permanență pregătite pentru utilizarea imediată.

Rachete strategice ale Rusiei sunt în prezent parte a unei reînarmări masive. Armata a primit 41 de rachete balistice, un submarin de generaţia a IV-a şi 4 bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS.

"Șaizeci la sută de armamentul triadei nucleare este modern, precum și 62% din armamentul Forțelor Strategice de Rachete", a adăugat Șoigu.

Până la sfârșitul anului 2017, toate unitățile de la sol vor fi echipate cu tehnologie de ultimă generaţie. Totodată, rachetele balistice Iskander-M vor înlocui sistemele mai vechi Tochka-U.

Programul de modernizare a Armatei Ruse este în curs de desfășurare, în același timp, ca și cel al SUA ce se desfăşoară în Europa de Sud-Est. În luna mai 2016, SUA au amplasat un scut antirachetă în România. În 2018, un alt scut antirachetă este așteptat să fie montat în Polonia.

In timp ce oficialii americani continuă să susțină că rachetele sunt îndreptate împotriva Iranului, Moscova declară că rachetele balistice ale Teheranului nu sunt capabile din punct de vedere tehnic să atingă Europa sau SUA.

247
Tagurile:
Iskander-M, Tu-95MS, Tu-160, Dumei de Stat
Tematic
The National Interest: de ce SUA se tem de rachetele de croazieră rusești

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

26
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea

136
(reînnoit 19:00 07.08.2020)
Un nou sondaj al Centrului Rus pentru Studierea Opiniei Publice arată câți ruși au încredere în președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un nou sondaj, realizat de Centrul Rus pentru Studiere Opiniei Publice, arată numărul rușilor care au încredere în Vladimir Putin. Astfel, 64,9 la sută din respondenți au declarat că au încredere în președintele Rusiei, în timp ce 31,3 la sută au răspuns negativ.

Totodată, respondenților li s-a propus să aleagă dintr-o listă a politicienilor persoanele ai cărora activitate o aprobă în cea mai mare măsuri. Peste 60 la sută l-au indicat pe Putin.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie – 2 august, prin interviuri telefonice, cu o selecție aleatorie pe două straturi a numerelor mobile și staționare, pe un eșantion de 11,2 mii de persoane de peste 18 ani.

Marja de eroare, cu o probabilitate de 95 la sută, nu depășește 1 la sută.

CIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva infecției cu coronavirus de un tip nou, creat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”, împreună cu Ministerul Apărării al Rusiei, urmează să fie înregistrat pe 12 august. Potrivit RIA Novosti, acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Sănătății al Federației Ruse, Oleg Gridnev.

”Înregistrarea vaccinului dezvoltat de centrul Gamalei va avea loc pe 12 august. Acum este ultima etapă, a treia. Testarea în cadrul acesteia este extrem de importantă. Trebuie să înțelegem că vaccinul trebuie să fie sigur. Lucrătorii medicali și persoanele în vârstă vor fi vaccinate în primul rând”, a declarat Gridnev pentru reporterii din Ufa, la deschiderea centrului de oncologie.

Se va putea evalua eficacitatea vaccinului, după cum a specificat ministrul adjunct, atunci când se va forma imunitatea de masă.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat despre etapa finală de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrul „N.F. Gamalei” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. Vaccinul dezvoltat de Centrul „Gamalei” a fost testat la Universitatea Secenov și la spitalul Burdenko pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului dezvoltat de „Vector” au început pe 28 iulie.

Murașko a subliniat că autoritățile din Rusia intenționează să înceapă vaccinarea în masă în luna octombrie. În primul rând, vor fi vaccinați cei din „grupurile speciale”, adică mediciii și profesorii.

Experții au dezvoltat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, după ce au fost vaccinați, la voluntari au fost identificați anticorpii necesari împotriva coronavirusului, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova a ajutat și țările din cadrul CSI încă de la începutul pandemiei, trimițând medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

136
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a semnat o lege care înăsprește controlul asupra investițiilor străine
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Putin: Spațiul ex-sovietic e unul prioritar în politica externă a Rusiei

Загрузка...