Convoi militar turcesc

Kremlinul confirmă: atacurile aeriene din Siria au ucis soldaţi turci

146
(reînnoit 17:34 09.02.2017)
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat faptul că un atac aerian rus a ucis, din greşeală, militari turci în Siria.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Statul Major al Turciei a declarat că trei militari turci au decedat, iar 11 au fost răniți în rezultatul unor bombardamente ale aviației rusești.

Se menționează că avioanele militare rusești au atacat obiectivele grupării Statului Islamic, lovind întâmplător și clădirea în care se aflau militarii turci implicați în operațiunea Scutul Eufratului.

Moscova și Ankara urmează să investigheze în comun cauzele incidentului.

Președintele Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele liderului Recep Tayyip Erdogan, a declarat agenției RIA Novosti purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

În curcul zilei de joi, Statul Major turc a declarat că un atac aerian rus a ucis trei soldați turci și a rănit alţi 11 în nordul Siriei.

De asemenea, cei doi preşedinţi au fost de acord să se extindă coordonarea militară în timpul operațiunii împotriva militanților ISIS și a altor grupuri extremiste din Siria.

146
Тема:
Războiul din Siria (345)

Загрузка...