Sicrie

În Rusia va fi lansată o aplicație pentru organizarea înmormântărilor

34
(reînnoit 11:14 13.01.2017)
În Rusia urmează să fie lansată oficial aplicația „Umer” - un serviciu on-line ce va permite facilitarea organizării funerariilor.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Șeful serviciului Yandex.Pogoda, Dmitri Gheranin, a anunțat pe contul său de Facebook că urmează să aibă loc lansarea aplicații "Umer" ("a murit") pentru facilitarea organizării înmormântărilor.

Pe pagina proiectului, Gheranin anunță că noul serviciu are drept scop să ofere sprijin celor care au nevoie de ajutor la organizarea înmormântării persoanelor dragi.

"Nu vă putem ajuta să treceți peste această dramă, însă vă putem explica de ce acte aveți nevoi, dar și să vă propunem cea mai bună variantă de înhumare sau incinerare", se spune în descrierea serviciului.

Pe site sunt prezentate și PrintScreen-uri ale interfaței aplicaței, din care se vede că serviciul respectiv permite selectarea cimitirului, sicriului, îngrădirii mormântului și pietrei de mormânt. De asemenea, serviciul "Umer" oferă și un calcul al cheltuielilor legate de pompele funebre.

Proiectul urmează să apară în magazinele de aplicații pentru smartphone-uri.

În comentariile sale Gheranin menționează că subiectul înmormântărilor persoanelor apropiate este unul sensibil, iar ceea ce oferă proiectul ar putea fi de mare ajutor într-o perioadă complicată.

34
Tagurile:
Cimitir, Sicriu, Servicii funerare, Umer, Dmitri Gheranin, Rusia

Загрузка...