Vladimir Putin

Putin vrea un Mega parteneriat eurasiatic cu țările CSI și China

112
(reînnoit 15:05 21.12.2016)
Președintele rus a declarat că își pune speranța în crearea unui Mare Parteneriat Eurasiatic, împreună cu statele CSI și China.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Moscova mizează pe crearea Marelui Parteneriat Eurasiatic, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul unui discurs rostit miercuri la simpozionul dedicat lui Evgheni Primakov, care a fost un remarcabil om de stat rus, transmite RIA Novosti.

"Menționez că Evghenii Maximovici (Primakov n.r.) a insistat întotdeauna pe necesitatea menținerii unor relații de parteneriat cu Comunitatea Statelor Independente. El considera că este foarte importantă promovarea ideii integrării în condiții noi și pe un fundament nou. O astfel de abordare reprezintă axa politicii noastre integraționiste în Eurasia", a spus Putin.

"Această muncă este depusă în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, activitatea căreia se bazează pe principiile comerțului liber și deschis al Organizației Mondiale a Comerțului. Considerăm că negocierile cu partenerii noștri, inclusiv în ceea ce privește alăturarea la proiectul economic al Chinei al "Drumului mătăsii", ne permite să creăm un Mare Parteneriat Eurasiatic", a adăugat președintele rus.

112
Tagurile:
Drumul mătăsii, Integrarea Eurasiatică, Mare Parteneriat Eurasiatic, Eurasia, China, Vladimir Putin, Federația Rusă, Vladimir Putin
Tematic
Politolog rus: România trebuie să aleagă între „cordonul sanitar" și Eurasia

Загрузка...