Vladimir Putin

Vladimir Putin va ţine un discurs către naţiune de Ziua Naţională a României

508
(reînnoit 15:15 30.11.2016)
Joi, 1 decembrie, președintele Vladimir Putin va ţine un discurs despre starea naţiunii în faţa deputaților și oaspeților de onoare. Preşedintele Federaţiei Ruse va prezenta viziunea sa privind dezvoltarea țării precum și reflecţiile sale asupra tendințelor care au conturat anul 2016.

BUCUREŞTI, 30 nov — Sputnik. Discursul anual al preşedintelui Putin a devenit o tradiţie după ce Boris Elțîn l-a încetățenit în 1994, relatează Sputnik International. 

Evenimentul, care are loc în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin, este difuzat în direct de canalele TV.

Anul trecut, discursul din 3 decembrie a fost în mare măsură axat pe terorismul internațional și pe raționamentul Moscovei la trimiterea avioanelor militare și a navelor de război în Siria, pentru eliminarea grupurilor teroriste.

"Rusia a fost un timp îndelungat în prima linie a luptei împotriva terorismului. Aceasta este o luptă pentru libertate, adevăr și dreptate, pentru viața oamenilor și viitorul întregii civilizații", a spus atunci preşedintele Putin.

Rusia are o experiență vastă în ceea ce privește eliminarea grupărilor teroriste. Cu toate acestea, Moscova înțelege că nici o țară nu este capabilă să învingă pe cont propriu terorismul internaţional.

"Știm cu toții ce s-a întâmplat. Noi știm cine a decis să înlăture regimurile nedorite și a impus în mod brutal propriile reguli. Ei au provocat probleme, au distrus statalitatea unor ţări, i-au montat pe oameni unii împotriva altora şi apoi „şi-au spălat pe mâini", așa cum se spune în Rusia, deschizând astfel calea activiștilor radicali, extremiștilor și teroriștilor", a spus Vladimir Putin.

Acesta este motivul pentru care președintele Vladimir Putin a cerut încă o dată comunităţii internaționale să ia măsuri împotriva terorismului.

508
Tagurile:
Adresare, Ziua Națională a României, Discurs, 1 decembrie, Vladimir Putin, Federația Rusă
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

42
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

42
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

300
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

300
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

0
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...