Automobile în centrul Chișinăului pe o stradă inundată cu apă fierbinte

Cutii negre și în automobile, nu doar în avioane: decizia guvernului rus

35
(reînnoit 13:10 10.11.2016)
Ideea de a fi instalată o „cutie neagră" în fiecare automobil a fost agreată de către guvernul rus, după care a fost formată o comisie interguvernamentală pentru elaborarea bazei normative în acest sens.

CHIȘINĂU, 10 noiembrie — Sputnik. Anterior ziarul „Izvestia" scria că guvernul rus a venit cu inițiativa de a fi instalat în fiecare automobil un dispozitiv ce fixează și transmite parametrii de mișcare prin sistemul de date GLONASS, iar implementarea acestei inovații ar putea începe cu anul 2020.

La 28 octombrie curent a fost emisă o dispoziție de către vicepremierul rus Arkadii Dvorkovici, prin care s-a decis formarea unui grup de lucru cu participarea tuturor instituțiilor abilitate „pentru a elabora baza normativă privind implementarea sistemelor inteligente în acest domeniu”.

„Este vorba despre elaborarea unei baze de date unice, unde se vor acumula, procesa și transmite informații privind locația și starea autovehiculului. Date suplimentare vor putea fi acumulate în funcție de necesități, ca de exemplu: posibilitatea de a transmite date despre greutatea pe osie la autovehiculele de mare tonaj, stilul de conducere al fiecărui șofer sau necesitatea reparație sau schimbul de piese”, a declarat Dvorkovici.

Deocamdată despre costurile acestui proiect nu se discută, deoarece „la moment are loc elaborarea conceptului și a modalităților de implementare".

Vicepreședintele comisiei parlamentare pentru transport și construcții a Dumei de stat, Alexei Russkih a declarat pentru RIA Novosti: „Dacă, conform acestor reguli, se va cere ca fiecare autovehicul sa fie echipat cu astfel de dispozitive, atunci, inevitabil va crește prețul unităților de transport. În situația când veniturile populației scad iar prețurile cresc această inițiativă a guvernului nu se va bucura de mare popularitate în rândurile cetățenilor".

35
Tagurile:
Guvernul rus, Cutii negre, Automobile, Testare, Tehnologii, Rusia
Tematic
Se schimbă codul rutier. Limite de viteză noi pe drumurile din localități

Загрузка...