Вид на Покровский собор, Спасскую башню и соборы Московского Кремля

Rusia suspendă acordul cu SUA cu privire la utilizarea plutoniului

1 / 2
51
(reînnoit 18:43 03.10.2016)
Federația Rusă anunță că suspendă acordul cu privire la utilizarea plutoniului în scopuri militare. Acest pas reprezintă un răspuns la ceea ce Moscova consideră “măsuri neprietenoase” ale SUA în adresa Rusiei.

CHIȘINĂU, 3 oct — Sputnik. Suspendarea acordului dintre Federația Rusă și SUA cu privire la utilizarea plutoniului reprezintă o măsură forțată, a declarat ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov.

"Președintele Federației Ruse a semnat decretul cu privire la suspendarea de către Federația Rusă a acordului cu SUA cu privire la utilizarea plutoniului până în anul 2000. Aș vrea să subliniez că această măsură este una forțată. În viziunea noastră, acordul reprezintă un pas important în calea spre dezarmarea nucleară", se spune în comentariul lui Lavrov.

"Din păcate, SUA a întreprins în ultimul timp un șir de măsuri neprietenoase în raport cu Rusia. În special, sub pretexte false Washington a introdus sancțiuni economice și de altă natură împotriva Rusiei. A început procesul de consolidare a infrastructurii militare NATO și numărului de trupe militare în apropierea frontierelor rusești. SUA și aliații săi declară deschis, nestingherit, despre adoptarea unei politici de "descurajare" a Rusiei. S-a ajuns până la amenință cu atentate teroriste în orașele rusești", a declarat Lavrov.    

51
Tagurile:
Ministerul de Externe, Plutoniu, Sancțiuni, Moscova, Federația Rusă, Serghei Lavrov, SUA, Federația Rusă

Загрузка...