Alegeri parlamentare în Federația Rusă

Partidul „Rusia Unită” a obținut o majoritate constituțională

64
(reînnoit 11:13 19.09.2016)
Partidul Rusia Unită a obținut 300 de mandate din cele 450, ceea ce reprezintă o majoritate constituțională, potrivit ultimelor ultimilor numărări de voturi.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. Potrivit ultimelor date, Partidul Rusia Unită și-a majorat scorul în alegerile parlamentare, asigurându-și o majoritate constituțională.

În urma numărării 91,8 la sută din proceselor verbale, scorul acestei formațiuni a crescut la 54,16 la sută. Potrivit datelor preliminare, în Duma de Stat ar accede șase partide: patru partide parlamentare, Partidul "Rodina" și „Platforma Civică".

Potrivit datelor preliminare a sistemului electronic de numărare a voturilor, Partidul Comunist (KPRF) ocupă locul doi, cu 13,5 la sută, Partidul Liberal Democrat (LDPR) se plasează pe locul trei, cu 13,26 la sută, iar partidul Rusia Dreaptă (Справедливая Россия) pe locul patru, cu 6,18 la sută. Celelalte partide nu depășesc pragul electoral de 5 la sută. În același timp, Partidul „Rusia Unită” câștigă în 203 circumscripții uninominale, Rusia Dreaptă și Partidul Comunist în șapte, Partidul Liberal Democrat în cinci, iar Rodina și Platforma Civică în câte o singură circumscripție uninominală. În afară de aceasta, într-o circumscripție, cel mai mare rezultat l-a înregistrat un candidat independent.

Potrivit datelor preliminare, prezența la vot a constituit 47,9 la sută din numărul total al alegătorilor.

64
Tagurile:
Partidul Rusia Unită, Alegerile parlamentare 2016, Federația Rusă, Federația Rusă

Загрузка...