Russian navy

„War Games" ale Chinei şi Rusiei, în Marea Chinei de Sud, timp de opt zile

433
(reînnoit 18:06 12.09.2016)
Începând de luni, 12 septembrie, Rusia şi China au dat startul exerciţiilor militare comune în eventualitatea unui război nedorit, având în vedere tensiunile create în urma presiunilor Statelor Unite asupra Beijingului de a renunţa la revendicările din Marea Chinei.

BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik. China și Rusia organizează o serie de opt zile de jocuri de război în Marea Chinei de Sud, aproape de provincia Guangdong, în conformitate cu o declarație a Armatei de Eliberare a Marinei Poporului, relatează Sputnik International. 

Exerciţiile navale comune sunt primele între cele doua state şi vin in întâmpinarea presiunilor administrației Obama. Statele Unite cer Chinei să prezinte hotărârea Tribunalului Internaţional de la Haga privind invalidarea istorică a revendicării Beijingingului în Marea Chinei de Sud.

Anual, aproximativ 5000 miliarde de dolari sunt obţinuţi din comerțul realizat în Marea Chinei de Sud. Aici se află unele dintre cele mai mari zăcăminte de petrol şi gaze naturale din lume.

Exercițiul militar, cu numele de cod "Marea Comună — 2016", cuprinde distrugătoare, submarine, avioane de vânătoare, elicoptere și nave. Se vor practica operațiuni de apărare, de salvare și de atac asupra submarinelor.

Este prima şi cea mai mare operațiune militară comună între forțele navale ale celor două țări. Planul a fost anunţat în luna iulie, înainte de escaladarea totala a situației din Marea Chinei de Sud. Atunci Beijingul și Moscova au planificat să —și unească forțele într-un exercițiu naval "de rutină".

În ultimele săptămâni, China a semnalat că intenționează să recupereze Scarborough Shoal. Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a avertizat că țara este dispusă să se angajeze într-un "conflict sângeros" în cazul în care la Beijing nu se opresc acţiunile în timp util pentru începerea acordurilor diplomatice.

Mai multe think-tankuri de renume din America, inclusiv RAND Corporation, au început să elaboreze planuri pentru un război cu China. În paginile unor importante publicaţii aparţinând RAND Corporation se face lobby în mod deschis pentru o acțiune militară împotriva Beijingului.

433
Tagurile:
Rusia, Exercitii militare, China
Tematic
Rusia a construit o bombă invizibilă pentru radare

Загрузка...