Frank-Walter Steinmeier

Germania critică exerciţiile NATO în Europa de Est

24
(reînnoit 21:45 18.06.2016)
Şeful MAE al Germaniei consideră că este necesar „de a implica Rusia la responsabilitatea de parteneriat internaţional".

CHIŞINĂU, 18 iun — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniai, Frank-Walter Steinmeier, a criticat exerciţiile internaţionale Saber Strike, care se desfăşoară în Ţările Baltice, şi a chemat la dialog şi cooperare cu Rusia, transmite RIA Novosti, cu referire la Reuters.

„Ceea ce nu trebuie să facem acum este să tensionăm situaţia prin demonstraţii de arme şi strigăte de război. Cei care consideră că paradele simbolice de tancuri ale Alianţei la frontiera de est consolidează securitatea, greşesc", a declarat diplomatul într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Potrivit lui Steinmeier, „este extrem de periculos de a îngusta viziunile spre aspectul militar şi să găsim salvarea în politica de intimidare". El a menţionat că paralel cu disponibilitatea pentru apărare trebuie să aibă loc şi disponibilitatea pentru dialog şi cooperare. Şeful MAE al Germaniei consideră că este necesar „de a implica Rusia la responsabilitatea de parteneriat internaţional".

Exerciţiile Saber Strike sunt desfăşurate de comandamentul forţelor terestre ale SUA în Europa. În cadrul acestora participă aproximativ 10 mii de militari din 13 ţări NATO şi ţări partenere: Estonia, Danemarca, Marea Britanie, SUA, Letonia, Lituania, Polonia, Luxemburg, Norvegia, Franţa, Slovenia, Finlanda şi Germania. Unităţile de trupe participante sunt distribuite în cele trei ţări baltice.

24

Загрузка...