Ședința Parlamentului Republicii Moldova

Chestiunea unionistă revine în atenția deputaților. SIS și MAI vor da socoteală

6
(reînnoit 13:06 17.06.2016)
Deputații socialiști au cerut vineri în cadrul ședinței plenare a Parlamentului să fie audiați reprezentanții instituțiilor responsabile de ordinea publică, în legătură cu faptul că adepții unirii Republicii Moldova cu România își afișează peste tot pancartele, inclusiv în apropierea școlilor, liceelor și propagă aceste idei în rândul minorilor.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. În Parlamentul Republicii Moldova ar urma să aibă loc audieri în legătură cu promovarea ideilor unioniste. În fața deputaților vor prezenta rapoarte șefii SIS și MAI, a anunțat spicherul Andrian Candu.

Propunerea a venit din partea fracțiunii socialiștilor. Reprezentantul acesteia, Vlad Batrîncea, a declarat vineri în debutul ședinței plenare că este necesară o clarificare a acestei situații și anume că ”unioniștii își afișează pancartele prin tot orașul, inclusiv în apropierea instituțiilor de învățământ și promovează ideile unioniste, care prevăd lichidarea statului moldovenesc, în rândul minorilor”.

Bătrîncea a calificat aceste acțiuni drept fapte anticonstituționale.

”Este necesar să aflăm cine stă în spatele acestei campanii și cine o finanțează. În legătură cu asta, fracțiunea socialiștilor cere organizarea audierilor parlamentare cu invitarea în Parlament a factorilor responsabili”, a declarat Bătrîncea.

Pentru includerea pe ordinea de zi a acestei chestiuni au votat 62 de deputați.

Anterior, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o declarație care consfințește inviolabilitatea independenței, neutralității și suveranității țării.

6

Загрузка...