Cătușe

Băsescu, condamnat definitiv la ani de închisoare

2
Curtea de Apel Constanța a dat joi sentința definitivă în dosarul fratelui fostului președinte Traian Băsescu, acuzat pentru trafic de influență și condamnat la 4 ani de închisoare.

BUCUREŞTI, 16 iunie — Sputnik. În dosar a mai fost condamnat şi Marian Căpățână la 3 ani de închisoare, conform Digi24.

Fratele fostului președinte al României Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Mircea Băsescu și Marian Căpățână în iunie 2014 pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, între 20 februarie 2011 şi 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel prin intermediul inculpatului Marian Căpățână. Pentru această sumă, Mircea Băsescu i-a promis că va interveni în justiţie pentru a soluționa cauza referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, informează Agerpres.

Mircea Băsescu ar fi trebuit să obţină pentru Sandu Anghel fie o condamnare cu o pedeapsă mică, fie punerea în libertate.

Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în acelaşi timp Instanța a decis şi confiscarea sumei de 265.000 de euro.

La ultimul termen din acest dosar procurorul DNA a solicitat pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu, adică 7 ani de închisoare cu executare.

2

Загрузка...