Paradă LGBT la Kiev, 12 iunie 2016

Azi la Kiev a avut loc un marș al homosexualilor

12
(reînnoit 13:53 12.06.2016)
Organizațiile care promovează interesele gay-ilor, lezbienelor, bisexualilor și transsexualilor au organizat în capitala Ucrainei un marș pe care l-au numit ”Marșul egalității KievPride-2016”. Evenimentul a fost păzit din toate părțile de un efectiv impunător al forțelor de ordine.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Marșul LGBT organizat duminică la Kiev s-a desfășurat practic fără incidente. Totodată, reprezentanții forțelor de ordine au anunțat că au fost reținute câteva zeci de persoane care s-au opus evenimentului și s-ar fi manifestat agresiv.

Participanții la marș au fost păziți din toate părțile de forțele de ordine.

Potrivit surselor oficiale, pentru asigurarea desfășurării libere a evenimentului au autoritățile ucrainene au mobilizat peste o mie de angajați ai Gardei naționale.

Reprezentanții forțelor de ordine de la Kiev au anunțat din start că a fost făcut totul pentru ca marșul LGBT să se desfășoare așa cum a fost planificat de organizatori.

Șefa Poliției Naționale a Ucrainei, Hatia Dekanoidze, a subliniat că au fost luate toate măsurile atât în vederea bunei desfășurări a evenimentului, precum și pentru a asigura plecarea în siguranță a participanților la marșul LGBT.

La fel cum s-a întâmplat la Chișinău la 22 mai, când a avut loc un marș similar, și la Kiev au fost aduse mai multe autobuze pentru evacuarea participanților la marș, în caz de necesitate.

Numai că la Kiev nu a apărut necesitatea ca autobuzele să fie utilizate ”după destinație”.

12

Загрузка...