Julian Assange

Assange declară 80% din Agenția Naţională de Securitate a SUA este privată

47
Adresându-se la Forumul Internaţional Media "Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream", Julian Assange a declarat că aproximativ 80% din bugetul Agenției Naționale de Securitate (NSA) a Statelor Unite ale Americii este privat.

BUCUREȘTI, 7 iunie – Sputnik. Fondatorul WikiLeaks a spus că Google susţine campania electorală a candidatului democrat Hillary Clinton pentru Casa Albă. 

Experţi din 30 de ţări au participat între 6 şi 7 iunie la Forumul Internaţional al Presei, eveniment organizat la Moscova sub patronajul Centrului Internaţional Multimedia Rossiya Segodnya. Aici s-a discutat despre ultimele trenduri în materie de presă şi informaţie, Forumul intitulându-se „Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream”.

În cadrul sesiunii „Sfârșitul monopolului: vremea informaţiei deschise”, ce a avut loc ca parte a Forumului „Noua Eră a Jurnalismului: Adio Mainstream”, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat marţi că bugetul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA este capital privat în proporţie de 80%, transmite Sputnik International.

„Este o fuziune între organizațiile corporatiste și stat… 80% din bugetul Agenției Naționale de Securitate este privat. [NSA] este nucleul statului adânc… dar a avut loc o uniformizare între guvern și corporații”, a spus Assange.

Assange a argumentat că gigantul american Google este puternic integrat cu sistemul american, fiind aliat cu campania excepţionalismului american exportată în afara graniţelor Statelor Unite.

 „Google este puternic integrat cu puterea de la Washington atât la nivel personal, cât și la nivel de afaceri. Google şi-a extins controlul asupra canalelor de distribuție… este aliat cu excepționalismul american ", a declarat Assange.

Mai mult decât atât, Assange a spus că Google s-a transformat într-o "putere americană tradițională de stat", amintind faptul că fostul său CEO, Eric Schmidt, se îndreaptă acum să conducă consiliul de inovare al Pentagonului.

Societatea a folosit Departamentul de Stat ca să-şi atingă scopurile. Julian Assange a ţinut să sublinieze în cadrul conferinţei că "Google este angajat direct în campania electorală a lui Hillary Clinton”.

Julian Assange a mers şi mai departe cu dezvăluirile acuzând Google de crime împotriva umanităţii. Google a folosit prima pagină a site-ului pentru a "promova apelul secretarului de stat John Kerry în bombardarea Siriei în 2013" și a conspirat cu  „Al Jazeera pentru a încuraja dezertori sirieni".

Binecunoscutul jurmalist a rostit discursul său prin intermediul unei conferințe video de la Ambasada Ecuadorului la Londra, unde are reședința începând cu august 2012.

Site-ul WikiLeaks a fost lansat în 2006. De atunci, site-ul a publicat milioane de documente diplomatice clasificate din întreaga lume cu privire la practicile de spionaj, crimele de război, tortura și multe alte încălcări ale drepturilor omului. Printre acuzațiile SUA împotriva lui Julian Assange se numără spionajul, conspirația, furtul proprietății guvernamentale și frauda informatică. Pentru aceste fapte Assange ar putea lua aproximativ 45 de ani de închisoare.

Decizia Ecuadorului de a-i acorda azil politic lui Assange l-a ajutat să evite urmărirea penală de către Statele Unite în urma dezvăluirilor făcute pe site-ul său.

47
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (33)
Mănăstire, poză simbol

Floriile sau Duminica Verde

551
(reînnoit 09:07 23.04.2016)
Duminica Floriilor s-a numit în trecut şi Duminica graţierilor pentru că în cinstea ei împăraţii acordau graţieri, iar în Germania Duminica Floriilor mai este numită Duminica Verde.

BUCUREŞTI, 23 apr — Sputnik. Duminica Floriilor este Duminica prin care se începe pregătirea pentru biruinţa asupra morţii.

Sărbătoarea se mai numea în perioada creştinismului primar "Duminica aspiranţilor la Botez". În această zi cei instruiţi şi educaţi în tainele scrierilor biblice erau admişi să fie botezaţi şi mergeau la episcop pentru a primi Crezul sau modalitatea de a răspândi prin practică mântuirea. Această duminică s-a mai numit şi "Duminica graţierilor"; în cinstea ei împăraţii acordau graţieri, scrie creştinortodox.ro.

Hristos putea să evite moartea, dar o primeşte de bună voie pentru a o goli de fatalitate. Lui Hristos nu i-a fost impusă moartea ca o necesitate, aşa cum este impusă oamenilor obişnuiţi. Hristos moare pentru alţii, nu pentru El.

Dacă s-ar fi născut ca orice om din pasiune trupească, ar fi murit pentru El şi nu pentru Creaţie. Intrarea în Ierusalim este prefigurarea Intrării în Ierusalimul ceresc, real. Ramurile de salcie reprezintă înfrângerea morţii.

Floriile în părţile lumii

În obiceiurile din Grecia sunt evidente influenţele antice precreştine. În Franţa şi Spania, din secolul al VIII-lea există obiceiul de a exclama "Osana!", scrie creştinortodox.ro.

Парк цветов Кекенхоф в Нидерландах
© Sputnik / Алексей Куденко

Obiceiul aducerii ramurilor la biserică, atât în Apus cât şi în Răsărit, există din secolul al IX-lea. În Rusia şi în Europa Centrală, oamenii mănâncă muguri de salcie în Duminica Floriilor pentru a fi feriţi de canicula din timpul verii.

În Carelia, o regiune a Finlandei, copiii îi întreabă pe oameni dacă doresc să fie atinşi cu o ramură de salcie; în acest timp se rosteşte o urare pentru sănătate, iar gazda dăruieşte o mică recompensă copiilor.

În Slovacia, copiii confecţionează un copac; ramurile copacului au proprietăţi tămăduitoare.

"Astfel de copaci sunt împodobiţi cu flori în Polonia, cu flori uscate şi cereale în Lituania şi Letonia, şi cu mere, portocale şi covrigi în Austria. În Germania, Duminica Floriilor este numită Duminica Verde datorită florilor şi ramurilor specifice", mai menţionează sursa citată.

551
Тема:
Florii 2019: obiceiuri, mesaje şi urări de florii

Загрузка...
Подснежники. Ghiocei

Dragobete sau Sfântul Valentin? Despre istoria şi denumirea sărbătorii

154
(reînnoit 07:39 14.02.2018)
În credinţa populară, Dragobetele reprezenta întruchiparea dragostei. Deloc întâmplător, această zi marca şi începutul anului agrar, moment în care întreaga natură renăştea, păsările începeau să-şi încropească noi cuiburi, iar ursul îşi părăsea bârlogul.

BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik. Deşi un obicei originar din sudul României, Dragobetele a ajuns de câţiva ani încoace extrem de bine cunoscut în toate zonele României şi chiar în Republica Moldova, ca o ofensivă autohtonă la sărbătoarea împrumutată a Sfântului Valentin. O răspândire a unei tradiţii vechi, pe care etnografii o încurajează, atât pentru frumuseţea simbolurilor pe care le reînvie, cât şi pentru interesul pe care îl stârneşte, an de an, în special în rândul tinerilor, scrie portalul doxologia.ro.

Denumirea de Dragobete provine de la numele slav al sărbătorii creştine Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (Glavo-Obretenie), marcată pe 24 februarie, şi este o zi a dragostei şi a renaşterii naturii care se celebrarea variind într-un interval ce începea pe 24 februarie şi se termina pe 1 martie, când calendarul popular consemna şi ziua babei Dochia. De altfel, în unele legende, Dragobetele apare chiar ca fiind fiul babei Dochia.

În credinţa populară, Dragobetele reprezenta întruchiparea dragostei. Deloc întâmplător, această zi marca şi începutul anului agrar, moment în care întreaga natură renăştea, păsările începeau să-şi încropească noi cuiburi, iar ursul îşi părăsea bârlogul. Iar odată cu natura, reînvia şi iubirea.

„În ziua de Dragobete, fetele se sculau de dimineaţă şi plecau pe câmpurile din preajma satului, dacă anotimpul permitea acest lucru. Când primăvara era mai călduroasă, plecau în grup, cu multă veselie, să culeagă primele flori ale primăverii. Exista credinţa că acestea sunt florile dragostelor şi că din ele trebuie să se facă mici buchete şi să se păstreze până la Rusalii, când se făcea o coroniţă şi se arunca peste casă, lucru care ar fi putut să le spună multe despre o viitoare căsătorie. La un moment dat ajungeau aici şi băieţii, iar fetele alergau spre sat. Şi dacă în această zi o fată era ajunsă din urmă de un băiat şi sărutată, sărutul însemna că deja s-au logodit", spune etnograful Angela Paveliuc Olariu, citată de portalul doxologia.ro.

Sărbătoarea care îngemăna cele două anotimpuri, iarna şi primăvara, era legată de tradiţia oamenilor de odinioară de a celebra renaşterea şi primenirea naturii. Ziua de Dragobete era percepută ca o zi în care omul, păsările cerului şi pământul care trebuia să primească noile semănături se pregăteau pentru intrarea în anotimpul prospeţimii şi-al trezirii la o nouă viaţă. Sărbătoarea de Dragobete a primit diverse denumiri în diferite zone ale ţării: „Cap de primăvară", „Sântion de primăvară", „Ioan Dragobete", „Drăgostiţele", „Năvalnicul", „Logodna sau însoţitul paserilor".

154
Tagurile:
Ziua îndrăgostiţilor, Valentin şi Valentina, Dragobete

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...