Marşul LGBT la Chişinău

Doi tineri riscă 3 ani de puşcărie pentru au aruncat cu ouă la marşul LGBT

9
(reînnoit 15:13 23.05.2016)
Poliţia a identificat persoanele implicate în incidentul care s-a produs duminică, în timpul marşului solidarităţii ”Fără Frică” organizat de LGBT.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Ofiţerii de investigaţie din Chişinău au identificat doi tineri care au aruncat cu ouă în direcţia coloanei de participanţi la marşul LGBT „Fără Frică”, ce a avut loc la Chişinău.

Incidentul s-a produs la intersecţia străzilor Bucureşti şi Bulgară, când de la etajul 4 al unei clădiri au fost aruncate ouă în direcţia manifestanţilor. Ulterior, poliţiştii i-au identificat pe făptaşi,  doi tineri de 22  şi 29 de  ani, care au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie pentru documentare.

Poliţia anunţă că au fost acumulate toate probele necesare pentru iniţierea unui proces penal sub aspectul infracţiunii de hulganism.

Tinerii vor fi cercetaţi în stare de libertate şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4 mii la 14 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Materialul probatoriu acumulat de poliţie va fi remis Procuraturii sectorului Centru pentru luare de decizie conform legislaţiei în vigoare.

9

Загрузка...