Eurovision

Moldova şi-a ales reprezentantul la Eurovision. România, pe 6 martie

2
(reînnoit 10:52 01.03.2016)
În Republica Moldova, finala concursului naţional „Eurovision" s-a desfăşurat în seara zilei de 27 februarie, în care atât juriul, cât şi publicul au desemnat reprezentantul la concursul de la Stockholm.

CHIŞINĂU, 28 feb — Sputnik. Interpreta Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova pe scena Eurovisionului, concurs care va avea loc în acest an la Stockholm.

La finala naţională, care s-a desfăşurat la 27 februarie, au participat 16 concurenţi, însă piesa Falling Stars a Lidiei Isac a obţinut cele mai multe voturi ale publicului, aproximativ 8400, şi 8 din 12 puncte acordate de juriu.

„Vă mulţumesc mult! Nici nu ştiu ce să spun. Vreau să mulţumesc la toată lumea, care m-a susţinut. Echipa care a lucrat împreună cu mine, mama, tata, toţi prietenii", a spus interpreta.

Juriul a acordat punctajul maxim pentru Cristina Pintilie, care a interpretat piesa "Picture of love". Însă, această interpretă s-a clasat pe locul doi, acumulând doar puţin peste 2.600 de voturi la televoting.

Cele mai bune rezultate la „Eurovision" Republica Moldova le-a obţinut în anul 2005, la prima sa participare la acest concurs muzical european, prin reprezentantul său formația "Zdob şi Zdub", care a interpretat piesa "Bunica bate toba", şi s-a clasat atunci pe locul şase. Următorul rezultat de top la concurs a fost obţinut de Natalia Barbu, în anul 2007. Interpreta a urcat pe locul 10 cu melodia "Fight".

Selecţia Naţională Eurovision România 2016 se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala din 4 martie şi finala din 6 martie.

În semifinală vor concura Jukebox, M I H A I, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Republica Moldova va concura în prima semifinală a Eurovision, în data de 10 mai, alături de ţări precum Rusia, Azerbaidjan, Grecia şi Cipru.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

2

Загрузка...