Protest 10/02/2016 Протест

Socialiştii moldoveni anunţă un flashmob la ambasada României

3
(reînnoit 19:54 23.02.2016)
Liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, a anunţat că va organiza împreună cu susţinătorii săi manifestaţii flashmob la două misiuni diplomatice acreditate la Chişinău.

CHIŞINĂU, 23 feb – Sputnik. Marţi exponenţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) vor desfăşura manifestaţii flashmob în faţa ambasadelor României şi SUA de la Chişinău.

Responsabili de la serviciul de presă al PSRM au declarat pentru Sputnik că în afară de vizitele la ambasadele României şi SUA, aceştia vor merge să protesteze şi la Centrul de informare şi documentare NATO de la Chişinău.

„În cadrul acestor acţiuni vom face apel către aceste misiuni diplomatice să nu susţină actualele autorităţi ale Republicii Moldova”, au menţionat reprezentanţii formaţiunii politice.

În Republica Moldova de mai bine de jumătate de an au loc manifestaţii antiguvernamentale frecvente. Acestea sunt organizate fie în comun, fie separat de Platforma DA, de PSRM şi de „partidul Nostru”, condus de omul de afaceri Renato Usatîi.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt revenirea la alegerea prin vot direct a preşedintelui, dizolvarea parlamentului şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

 

3

Загрузка...