Klaus Iohannis

Klaus Iohannis - un nou gest de normalitate față de Putin și Rusia

857
(reînnoit 15:18 28.03.2018)
Gestul firesc, de normalitate, al președintelui survine după ce România, prin MAE, s-a solidarizat cu absurda decizie europeană de a expulza diplomați ruși

BUCUREȘTI, 28 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În cursul zilei de astăzi, președintele României, Klaus Werner Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Textul comunicatului a fost publicat și pe site-ul Administrației prezidențiale. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, "a transmis un mesaj Președintelui Federației Ruse, domnul Vladimir Putin, în urma incendiului care a avut loc în centrul comercial „Zimniaia Vișnia", din localitatea Kemerovo", se spune în comunicat

"Președintele Klaus Iohannis a exprimat condoleanțe Președintelui Vladimir Putin, familiilor îndoliate și poporului rus, ca urmare a tragicului incendiu, în urma căruia și-au pierdut viața numeroase persoane, printre care și copii".

În același timp, președintele Iohannis exprimă și un gând de bine pentru cei care au supraviețuit dezastrului dar au avut de suferit.

„De asemenea, Președintele României a transmis urări de însănătoșire grabnică victimelor incendiului care au fost evacuate și salvate", se scrie în finalul comunicatului.

Mesajul președintelui, un gest firesc, de normalitate, survine după ce România, prin intermediul MAE, s-a solidarizat cu absurda decizie europeană de a expulza diplomați ruși, drept "represalii" în urma acuzațiilor nefondate ale Marii Britanii. Londra acuză Rusia, fără a prezenta probe, că este vinovată de presupusa otrăvire a unui fost agent GRU și a fiicei acestuia, stabiliți pe terioriul Regatului Unit.

De remarcat că, față de alte state europene, România s-a mărginit la expulzarea unui singur diplomat. În același timp, Austria și Slovacia, membri ai UE, au refuzat absurda măsură. 

857
Tagurile:
Klaus Iohannis, Vladimir Putin, Rusia, România
Тема:
Incendiul din Kemerovo (32)
Tematic
Lumânări la Ambasada Rusiei de la Bucureşti de la Asociaţia „Colectiv"
Kemerovo: La ”Winter Cherry”, o tragedie de proporțiile celei din ”Colectiv”. FOTO
În Kemerovo, aproape ca la ”Colectiv”: 37 de victime ale incendiului, 69 dispăruți

Загрузка...