China prezice rezultatul summitului dintre Putin și Biden

848
(reînnoit 13:19 11.06.2021)
Jurnalistul chinez Li Yonghai ziarul Global Times, consideră că viitorul summit al președinților este o încercare a Statelor Unite de a „testa” poziția Rusiei cu privire la relațiile bilaterale.

BUCUREȘTI, 11 iun - Sputnik. Viitorul summit al președinților este o încercare a Statelor Unite de a „testa” poziția Rusiei cu privire la relațiile bilaterale, dar întâlnirea nu va ajuta la îmbunătățirea situației, scrie ziarul chinez Global Times.

Autorul articolului, Li Yonghai, crede că un eveniment, din cauza contradicțiilor profunde dintre Moscova și Washington, nu este suficient pentru a stabili un dialog. Astfel, Statele Unite vor continua să reproșeze Rusiei problemele în domeniul protejării drepturilor omului, democrației și libertății, în timp ce Kremlinul va rezista, deoarece partea americană are și dificultăți în aceste zone.

Potrivit autorului, în timpul discuțiilor, Statele Unite ar putea arăta bunăvoință față de Rusia, deoarece s-au săturat să lupte „pe două fronturi” cu axa Moscova-Beijing.

"Statele Unite se confruntă acum cu China din toate părțile. Se tem că Beijingul și Moscova se vor apropia și mai mult dacă americanii nu încearcă să tragă Rusia de partea lor", a subliniat jurnalistul.

În ochii Washingtonului, Moscova prezintă o serioasă amenințare militară și strategică pentru securitate, iar Beijingul este „cel mai serios concurent” care provoacă în multe domenii, a adăugat expertul.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne așteptăm ca președintele Joe Biden în timpul întrunirii să-i ceară direct omologului său rus Vladimir Putin să se unească împotriva Chinei.

"Acest summit este destul de simbolic, iar cel mai probabil rezultat de fond va fi în domeniul controlului armelor. Statele Unite speră că Rusia va putea convinge China să adere la START-3 prelungit în februarie, cu toate acestea, Beijingul și-a exprimat clar poziția cu privire la această chestiune ", scrie autorul.

Atitudinea Washingtonului față de cele două puteri, în opinia sa, poate fi descrisă prin cuvintele „confruntare și concurență”: Statele Unite vor încerca să continue echilibrul între cooperarea în domeniile care le interesează și confruntarea atât cu Rusia, cât și cu China.

Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

Ultimul summit la scară largă Rusia-SUA a avut loc în 2018 la Helsinki: atunci Putin s-a întâlnit cu Donald Trump.

848
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin, China
Тема:
Summit Putin - Biden (56)
Vladimir Putin

Președintele Elveției a vorbit despre o calitate apreciabilă la Putin

232
(reînnoit 07:49 18.06.2021)
Președintele elvețian a numit cel mai contrastant moment al summitului Putin-Biden și o calitate a lui Putin pe care o apreciază.

Președintele elvețian Guy Parmelin, a cărui țară a găzduit summitul ruso-american, a vorbit despre impresiile sale personale despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit timp de cinci minute și am simțit imediat că totul merge bine între ei, între ei ca oameni", a spus Parmelen, întrebat despre cel mai memorabil moment al summitului, într-un interviu acordat canalului TV elvețian RTS.

De asemenea, liderul elvețian a remarcat cu simpatie calitatea de a fi direct a omologului său rus.

"Vladimir Putin este unul dintre cei care nu ocolește subiectul. Cuvintele sale sunt îndreptate direct către țintă. Apreciez această calitate", a spus politicianul.

Cu o zi înainte, la Geneva a avut loc primul summit la scară largă al lui Putin și Biden. Președinții au discutat timp de 4,5 ore și au ajuns la câteva acorduri. În special, liderul rus a declarat că s-a decis începerea consultărilor privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. În plus, părțile au adoptat un angajament comun de a respecta principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear.

232
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, summit
Тема:
Summit Putin - Biden (56)

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

372
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

372
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden (56)
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Italia: Mijlocașul Locatelli mută sticlele de Coca-Cola din fața sa la conferința de presă

0
Mijlocașul italian Manuel Locatelli a adus o sticlă de apă și a mutat din fața sa sticlele cu Coca-Cola aflate pe masă.

Mijlocașul italian Manuel Locatelli a participat miercuri la o conferință de presă după ce echipa sa a obținut victoria în meciul cu Elveția, scor 3-0. El a adus cu sine o sticlă cu apă și a mutat din fața sa sticlele cu Coca-Cola.

Mișcarea lui Locatelli a urmat după o acțiune similară a jucătorului portughez Cristiano Ronaldo, gestul său prin care a dat la o parte sticlele cu Coca-Cola a făcut ca acțiunile companiei să scadă cu 4 miliarde de dolari (3,3 miliarde de euro). Iar jucătorul francez Paul Pogba a mutat o sticlă Heineken de pe masă la conferința de presă. .

Italia a învins în miercuri Elveția, cu scorul cu 3-0, calificându-se în optimile de finală la Euro 2020.

0
Tagurile:
Coca-cola

Загрузка...