Un avion atterrit à Omsk

Rusia reia din 10 iunie zborurile cu opt țări

1268
Federația Rusă a anunțat că reia, din 10 iunie, mai multe curse avia spre opt țări, dar și mărește numărul de curse avia către o serie de alte țări.

Din 10 iunie, Rusia reia zborurile regulate cu Austria, Ungaria, Liban, Luxemburg, Mauritius, Maroc, Croația, precum și zboruri charter către Albania.

Autoritățile au permis zboruri de două ori pe săptămână în următoarele direcții: Moscova - Viena, Moscova - Budapesta, Moscova - Port Louis, Moscova - Rabat și Moscova - Zagreb.

Zborurile Moscova - Beirut și Moscova - Luxemburg pot fi operate o dată pe săptămână.

Cursa charter Moscova-Tirana este permisă o dată pe săptămână.

Pe lângă deschiderea de noi țări pentru zboruri, Rusia crește și numărul de zboruri cu Grecia pe ruta Moscova-Atena cu două pe săptămână, cu Azerbaidjan (Moscova-Baku), Armenia (Moscova-Erevan), Qatar (Moscova-Doha ), Uzbekistan (Moscova-Tașkent) și Tadjikistan (Moscova - Dușhanbe) - pentru un zbor pe săptămână, cu Egipt (Moscova - Cairo) și Serbia (Moscova - Belgrad) - până la șapte zboruri pe săptămână.

În plus, Rusia crește numărul de zboruri pe ruta Moscova - Minsk de până la zece ori pe săptămână, în bază de reciprocitate. Cursa Moscova-München a fost adăugată la zborurile permise (anterior, era posibil să se zboare numai din orașele germane la Berlin și Frankfurt).

De asemenea, din 10 iunie sunt permise zboruri în străinătate de pe aeroporturile internaționale Nizhnekamsk, Vladikavkaz și Tomsk.

Din cauza pandemiei COVID-19, Rusia a oprit zborurile regulate și charter cu alte state începând cu 27 martie 2020, cu excepția zborurilor de export, precum și a mărfurilor, poștale, sanitare și altele. Din august anul trecut, țara a început treptat să reia zborurile internaționale.

În prezent este permis să se zboare în Elveția, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan, Serbia, Coreea de Sud, Japonia, Etiopia, Finlanda, Vietnam, India, Qatar, Grecia, Singapore, Azerbaidjan, Armenia, Germania, Venezuela, Siria, Tadjikistan, Uzbekistan, Islanda, Mexic, Portugalia, Arabia Saudită, Marea Britanie, Cuba, Seychelles, Maldive, Malta și Sri Lanka. În plus, anterior în Rusia, zborurile către Tanzania și Turcia erau permise, cu toate acestea, din cauza situației epidemiologice, zborurile către prima țară au fost suspendate, iar în aceasta din urmă au fost restricționate.

1268
Tagurile:
Curse aeriene, Curse, Rusia
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

64
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

64
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

86
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

86

Загрузка...