Emmanuel Macron

Reacția lui Macron la palma pe care a primit-o în public

282
(reînnoit 12:29 09.06.2021)
Emmanuel Macron a reacționat la palma primită pe 8 iunie, în timpul vizitei sale în Tain-L'Hermitage. El a menționat, în special, că persoanele ultraviolente nu ar trebui să țină topul dezbaterilor publice, adăugând că nu se merită.

Emmanuel Macron a dorit să „relativizeze” marți palma primită de un bărbat în timpul unei călătorii la Tain-L'Hermitage, denunțând „fapte izolate”, comise de „indivizi ultraviolenți” care nu ar trebui, potrivit lui, „să intre în agenda dezbaterii publice”.

„Nu aș vrea ca indivizii izolați sau oamenii care merg până la extrem să poată, într-un fel, să ne facă să uităm de restul”, a declarat el într-un interviu pentru Dauphiné, adăugând că acest tip de agresiune nu se vor încheia.

„Să nu lăsăm ca faptele izolate, indivizii ultraviolenți, așa cum există întotdeauna și la proteste, să capteze dezbaterile publice: nu se merită”, a subliniat șeful statului francez.

Chemând să „relativizeze acest incident care este, cred, un fapt izolat”, Macron a punctat necesitatea „respectării funcțiilor din Republică”.

„Funcțiile, oricare ar fi acestea, sunt mai mari decât noi și nu ar trebui să facă obiectul unei agresiuni speciale”, a pledat el, făcând paralela cu cazurile de agresări ale primarilor, care au ținut actualitatea în ultimele luni.

„Aceasta este o prostie. Și când prostia este combinată cu violența, este inacceptabil”, a spus el seara, răsfățându-se într-o lungă plimbare în Valence în compania soției sale Brigitte.

„Mereu intru în contact”

În ceea ce privește orice reținere cu privire la revenirea la contactul cu francezii, Macron a spus că nu se va opri. „Voi continua să merg peste tot”, a asigurat el.

„Merg mereu în contact, în raza de strigăte, cum spun eu. Și îmi pasă. Oamenii își exprimă furia față de mine, uneori consternarea lor și eu sunt mereu acolo”, a insistat el, chemând„ să nu se cedeze violenței”.
282
Tagurile:
Emmanuel Macron
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

68
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

68
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...
Бельгийская полиция. Архивное фото

Imagini terifiante! O clădire s-a prăbușit în Belgia: Printre morți și răniți - moldoveni

86
O clădire din Antwerpen, Belgia, s-a prăbușit. Aceasta se afla în construcție, iar la ea munceau și câțiva moldoveni. Ministerul de Externe anunță că printre cei morți și răniți sunt și concetățeni de-ai noștri. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Un moldovean a murit, al doilea este grav rănit, iar cel de-al treilea încă nu a fost găsit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a fost informat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre faptul că în orașul Antwerpen s-a prăbușit un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Astfel, echipa ambasadei a mers la locul tragediei și a întreprins demersuri în regim de urgență către autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

„Conform informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, menționează Ministerul Afacerilor Externe. 

Autoritățile diplomatice au precizat că operațiunea de căutare este în desfășurare, iar cel de-al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză) nu a fost încă găsit, se presupune că ar fi prins sub dărâmături.

86

Загрузка...