Parlamentul European

Parlamentul European a aprobat introducerea certificatului de coronavirus în UE

466
(reînnoit 10:52 09.06.2021)
Parlamentul European a aprobat, prin vot final, introducerea certificatului de coronavirus în UE, care va intra în vigoare de la 1 iulie - rezultatele votului

Parlamentul European a votat cu majoritate de voturi introducerea unui certificat digital de coronavirus în Uniunea Europeană, conform rezultatelor anunțate.

Decizia privind certificatele constă în mai multe documente, deputații au sprijinit toate deciziile cu majoritatea absolută a voturilor. Acum decizia trebuie să treacă prin procedura de înregistrare tehnică, ea va intra oficial în vigoare după publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

Certificatul de coronavirus va fi lansat oficial în UE pe 1 iulie, dar documentul este deja emis într-un mod de testare, mai mult de un milion de europeni l-au primit.

La 17 martie, Comisia Europeană a prezentat un proiect de lege privind introducerea certificatelor digitale de coronavirus în UE, cu trei opțiuni pentru date: informații despre vaccinul împotriva COVID-19, despre un test PCR negativ sau despre confirmarea că persoana a avut această infecție și prezența imunității. În ce privește vaccinurile, este vorba despre acele aprobate la nivel central în UE. Cu toate acestea, țările Uniunii vor avea dreptul să recunoască fiecare în parte și alte vaccinuri.

Certificatele digitale de COVID în UE

Certificatul poate fi utilizat cu un telefon mobil și un cod QR. Potrivit UE, certificatele ar trebui, pe de o parte, să excludă discriminarea și, pe de altă parte, să permită accelerarea revenirii la libera circulație a populației între țările Uniunii.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

De asemenea, este de așteptat ca rezidenții UE vaccinați care au primit certificatul să fie scutiți de obligația de a face teste și de a respecta carantina în timp ce călătoresc pe teritoriul UE. Certificatele europene pot fi, de asemenea, disponibile pentru resortisanții țărilor terțe vaccinați corespunzător care sosesc în UE, un mecanism în acest sens este în curs de dezvoltare.

Comisia Europeană a propus utilizarea temporară a certificatelor COVID în cadrul UE - până când Organizația Mondială a Sănătății ridică situația de urgență internațională. Se așteaptă ca certificatul de coronavirus să fie introdus în UE pentru un timp strict limitat - 12 luni. De asemenea, Comisia Europeană va aloca 100 de milioane de euro pentru ca cetățenii să cheltuie cât mai puțin posibil pentru efectuarea testelor pentru introducerea informațiilor în certificatul COVID.

466
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, Certificat, Parlamentul UE, Uniunea Europeană
Тема:
Certificatul european COVID-19 (30)
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

103
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

103
Tagurile:
LGBT, SUA

Загрузка...
Vaccină Johnson & Johnson

Israelul vrea vaccineze toți adolescenții din teama răspândirii variantei Delta

33
(reînnoit 18:05 22.06.2021)
Autoritățile israeliene au recomandat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pentru a împiedica reapariția epidemiei din cauza variantei Delta identificată pentru prima dată în India.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Luna trecută, Israelul a extins campania de vaccinare la adolescenți, dar părinții au fost până acum liberi să decidă dacă îi vaccinează sau nu.

© Sputnik / Ilya Pitalev

În timp ce trei sferturi dintre israelienii eligibili sunt vaccinați împotriva coronavirusului, cazurile de contaminare au scăzut de la 10.000 pe zi în ianuarie la mai puțin de 12 cazuri pe zi la începutul lunii iunie, ceea ce a permis țării să ridice aproape toate măsurile restrictive.

Însă săptămâna aceasta au apărut două focare în școli, ceea ce a alimentat dezbaterile cu privire la riscul prezentat de varianta Delta și a determinat autoritățile să recomande vaccinarea adolescenților înainte de perioada vacanţei de vară, potrivit Sputnik France

În același timp, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că israelienii care călătoresc în țări considerate nesigure se vor confrunta cu amenzi mari.

33
Tagurile:
Israel

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific