Marine Le Pen în vizita în Duma de Stat a Federației Ruse

Le Pen reacționează la pălmuirea lui Macron

425
(reînnoit 16:52 08.06.2021)
Liderul partidului Adunarea Națională, Marine Le Pen, condamnă agresarea președintelui Franței, Emmanuel Macron.

BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik. Comentând palma primită de președintelui Emmanuel Macron în timpul unei vizite în departamentul Drome, liderul partidului francez Adunarea Națională, Marine Le Pen, a declarat că condamnă agresiunea inacceptabilă față de președintele Franței.

Incidentul a avut loc după vizita președintelui într-un liceu din comuna Tain-l'Hermitage, fiind reținute două persoane.

“Dacă dezbaterile democratice pot fi dure, acestea în nici un caz nu suportă agresiuni fizice. Condamn cu tărie agresiunea fizică intolerabilă care a vizat președintele Republicii”.

"Este inadmisibil să atacăm fizic președintele Republicii. Sunt primul oponent al lui Emmanuel Macron, dar el este președintele: putem să-l luptăm politic, dar nu ne putem permite cea mai mică violență față de el", a mai spus Macron.

425
Vladimir Putin

Președintele Elveției a vorbit despre o calitate apreciabilă la Putin

100
(reînnoit 07:49 18.06.2021)
Președintele elvețian a numit cel mai contrastant moment al summitului Putin-Biden și o calitate a lui Putin pe care o apreciază.

Președintele elvețian Guy Parmelin, a cărui țară a găzduit summitul ruso-american, a vorbit despre impresiile sale personale despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit timp de cinci minute și am simțit imediat că totul merge bine între ei, între ei ca oameni", a spus Parmelen, întrebat despre cel mai memorabil moment al summitului, într-un interviu acordat canalului TV elvețian RTS.

De asemenea, liderul elvețian a remarcat cu simpatie calitatea de a fi direct a omologului său rus.

"Vladimir Putin este unul dintre cei care nu ocolește subiectul. Cuvintele sale sunt îndreptate direct către țintă. Apreciez această calitate", a spus politicianul.

Cu o zi înainte, la Geneva a avut loc primul summit la scară largă al lui Putin și Biden. Președinții au discutat timp de 4,5 ore și au ajuns la câteva acorduri. În special, liderul rus a declarat că s-a decis începerea consultărilor privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. În plus, părțile au adoptat un angajament comun de a respecta principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear.

100
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

302
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

302
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...
Protestele transportatorilor, București

Transportatorii români de marfă, protest față de ”hărțuirea” ANAF

0
Transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor face un protest inedit astăzi. Și anume, ei vor circula cu o viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din România, protestând, astfel, contra ”hărțuirii” autorităților fiscale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Oamenii care lucrează în industria transporturilor au decis ca astăzi, 18 iunie 2021, să protesteze. Ei acuză faptul că industria transporturilor ”este hărţuită de autorităţile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate şoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora cu impozit pe venit şi contribuţii sociale”.

Mai exact, transportatorii spun că aceste controale se fac, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme.

Ce înseamnă, mai exact, toate acestea? Ei bine, transportatorii susțin că este vorba, practic, de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite.

Aceasta nu este, însă, unica nemulțumire a transportatorilor. Ei mai doresc, de asemenea, eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajaţii la stat faţă de privaţi.

Practic, vorbim despre prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.

Transportatorii de marfă sunt preocupaţi şi de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, după principiul ”poluatorul plăteşte”, promovată intens de Comisia Europeană de ani de zile, dar neintrodusă în practică de nici o ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte exponenţial pentru transportatorii de mărfuri, informează stiripesurse.ro.

Creșterile de care vorbesc transportatorii ar urma să se reflecte în prețul de la raft al produselor.

Ei spun că Guvernul României se gândește să penalizeze suplimentar firmele românești prin supraimpozitare și suprataxare, în timp ce alte state est-europene caută soluţii să menţină competitivitatea propriilor companii de transport pe piaţa comunitară, competitivitate redusă prin reglementările protecţioniste impuse de vest-europeni prin Pachetul Mobilitate, care va intra în vigoare complet în februarie 2022.

Firmele de transport internaţional contribuie masiv la reducerea deficitului balanţei comerciale a României, care în 2020 a ajuns la peste 16 miliarde de euro, mai spun transportatorii.

În opinia lor, pare de neînţeles hotărârea cu care instituţiile statului român acţionează în direcţia punerii pe butuci a unui segment economic care angajează aproape 400.000 de oameni direct şi indirect.

Tocmai de aceea, transportatorii români solicită Guvernului să fie consultaţi înainte de introducerea de noi reglementări care le vizează activitatea, aşa cum se cuvine unui sector economic care contribuie cu peste 7% la PIB-ul României.

Potrivit Preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport -FORT, Augustin Hagiu, acţiunile de protest vor consta în informare cu afişe, cu bannere şi circulaţie în coloană a autovehiculelor de transport marfă.
0
Tagurile:
Romania, protest, transportatori

Загрузка...