Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a fost pălmuit în timpul turneului său în Franţa - VIDEO

2159
(reînnoit 16:20 08.06.2021)
Președintele francez Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor. În departamentul Drome a avut parte de o primire mai puţin plăcută.

BUCUREŞTI, 8 iun – Sputnik. Emmanuel Macron a început săptămâna trecută un „mare turneu” în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor, turneul urmând să includă în jur de 12 de opriri în mai multe zone din Franţa în următoarele două luni.

Totuşi, preşedintele francez a avut parte marți de o primire mai puţin plăcuta în timpul unui tur în departamentul Drome, sud-estul Franței, când un bărbat neidentificat l-a lovit peste faţă, în timp ce preşedintele se apropia de locuitori pentru a da mâna cu aceştia.

Incidentul a fost surprins pe o cameră video: un bărbat cu barbă, care purta ochelari și o mască de protecţie, l-a lovit pe președinte suficient de tare astfel încât acesta a fost împins înapoi. Garda de securitate a lui Macron a intervenit imediat pentru a-l reține pe bărbat, iar jandarmeria locală a intervenit, de asemenea.

Palatul Elysee a confirmat ulterior că incidentul a avut loc și a anunţat că două persoane au fost arestate.

Nu este clar ce nemulțumiri l-au determinat pe bărbat să-l atace pe Macron, individul strigând „Jos Macronie!” cu puțin timp înainte de a-l pălmui pe președinte.

2159
Tagurile:
Emmanel Macron
Donald Trump

Trump anunță datele viitorului său „turneu de istorie”

129
Fostul președinte american Donald Trump a anunțat datele unui turneu național dedicat istoriei administrației sale, despre care va vorbi pe scenă împreună cu fostul prezentator de televiziune Bill O'Reilly.

BUCUREŞTI, 20 iun – Sputnik. „Turneul meu împreună cu Bill O'Reilly atrage multă atenție și aștept cu nerăbdare. Poate că biletele vor fi ca un cadou grozav de Ziua Tatălui? În orice caz, ne vedem atunci și mult mai devreme!”, a scris Trump sâmbătă într-o postare pe contul său de Telegram.

Potrivit postării de pe Telegram, Trump va fi în Sunrise, Florida, pe 11 decembrie, după care va fi la un eveniment în Orlando a doua zi. De asemenea, pe 18 decembrie, va avea loc un alt eveniment la Houston, Texas, iar fostul preşedinte va ajunge la Dallas pe 19 decembrie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a anunțat că turneul său de istorie cu Bill O'Reilly va avea loc în sudul Floridei și în Texas în decembrie și va consta în conversații axate pe evenimentele din timpul administrației celui de-al 45-lea președinte.

129
Tagurile:
Donald Trump
Tematic
Putin: Trump este un om extraordinar
Putin a povestit prin ce se deosebește Biden de Trump
Trump îi critică dur pe Macron și pe liderii europeni - „Au jefuit Statele Unite”
Trump: Rusia este singurul câștigător al summitului de la Geneva

Загрузка...
Construcția Nord Stream 2 în Germania

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Nord Stream 2

276
Casa Albă vor continua să instroducă noi sancțiuni împotriva proiectului Nord Stream 2, a anunțat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. SUA vor continua să introducă sancțiuni împotriva companiilor implicate în construcția gazoductului Nord Stream 2 și deja pregătesc noi sancțiuni antirusești în legătură cu situația din jurul lui Aleksei Navalnîi, a declarat consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.

“Problema este dacă vom penalize, utilizând competenților oferite de sancțiuni, partenerii noștri europeni, aliați și prieteni. Președintele Biden a spus: nu sunt gata s-o fac, însă sunt gata să introduce în fiecare 90 de zile sancțiuni împotriva organizațiilor rusești care participă la construcția Nord Stream 2. A făcut-o și va continua să facă”, a declarat reprezentantul Casei Albe, potrivit RIA Novosti.

De asemenea, la postul de televiziune CNN, consilierul liderului american a anunțat aplicarea în practică a unui nou pachet de restricții împotriva Moscovei în legătură cu situația lui Navalnîi.

Mai devreme, congresmanii democrați au criticat administrația lui Joe Biden pentru amânarea aplicării, conform legii, a doua rundă de sancțiunii în cazul lui Navalnîi pe 2 iunie a acestui an.

Potrivit democraților, Casa Albă ratează sistematic termenile stabilite de lege cu privire la sancțiuni.

Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, declarase după summitul cu omologul său american Joe Biden la Geneva că în cazul în care după întrevedere SUA vor introduce noi restricții în raport cu Rusia, acest lucru va presupune o nouă oportunitate ratată de normalizare a relațiilor bilaterale.

276
Tagurile:
Germania
Tematic
Putin: prima conductă a Nord Stream 2 a fost finalizată
Putin: critica din jurul ”Nord Stream -2” este o altă propagandă
Maas a apreciat renunțarea SUA la sancțiuni împotriva Nord Stream 2
Ambasadorul Germaniei: sancțiunile SUA asupra Nord Stream 2 încalcă dreptul internațional
MAE rus, despre amenințările SUA împotriva Nord Stream 2

Загрузка...