Viktor Orban

Ungaria răspunde atacurilor Bruxelles-ului la adresa politicii sale independente

185
(reînnoit 12:40 08.06.2021)
Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, arată într-o declaraţie cu titlul Samizdat 9 că Ungaria este atacată “pentru că a refuzat să semneze o declaraţie comună, fără greutate politică şi seriozitate, legată de Hong Kong".

BRUXELLES, 8 iun – Sputnik. Viktor Orban spune că stânga europeană, în frunte cu stânga germană, atacă din nou Ungaria pe un ton incalificabil din cauză că Budapesta s-a opus unei declarații UE legată de Hong Kong.

Viktor Orban a afirmat că, în opinia Ungariei, trebuie să se termine practica de la Bruxelles de a fabrica şi de a flutura declaraţii.

"Înţelegem un stat membru care doreşte să prezinte o hârtie cu sigla UE din motive interne, de politică internă. Dar şi asta are o limită. În ultimii ani, această politică externă comună, motivată de politica internă, a condus la ridiculizarea politicii externe a Uniunii Europene. Dacă cele opt declaraţii comune ale noastre au fost până acum măturate, acest lucru s-a întâmplat şi în cazul Chinei, şi cea de-a noua va produce zâmbete. Arătăm ca nişte tigri jalnici de hârtie şi, în urma declaraţiilor noastre fără consecinţe, lumea râde de noi", a criticat Orban politica externă europeană.

El este de părere că a sosit timpul ca adevăratele probleme strategice, adică adevăraţii lideri ai Europei, adevăraţii formatori ai politicii externe, adică şefii de stat şi de guvern, să ia în mână marile probleme strategice, în locul birocraţilor, creatori de declaraţii, care fac politica externă.

"În ceea ce priveşte politica europeană cu China, considerăm că trebuie să prevenim apariţia din nou a politicii şi culturii războiului rece în politica mondială", a scris premierul ungar în declarația sa.

El a explicat că relansarea războiului rece este împotriva intereselor Europei, Europei Centrale şi ale Ungariei.

"Avem nevoie de dezvoltare, dezvoltare ecologică şi digitală. Avem nevoie de legături de cooperare, de investiţii, de comerţ şi de legături ştiinţifice, culturale, nu de boicoturi, de sancţiuni şi de lecţii de moralitate", a atras atenția premierul ungar.

Orbán a subliniat că Ungaria, la fel ca până în prezent, va face tot posibilul pentru a dezvolta cooperarea internaţională.

"Ne vom exercita drepturile garantate de Tratatele Uniunii Europene, vom acţiona în conformitate cu principiul cooperării loiale şi vom lucra pentru a restabili greutatea şi autoritatea politicii externe a Europei. Susţinem iniţiativele de clădire ale suveranităţii şi autonomiei strategice a Europei. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să frânăm politica externă de autodistrugere a stângii europene", şi-a încheiat declaraţia premierul Viktor Orban.

Ungaria, atacată și din Parlamentul European

Pe de altă parte, un grup de europarlamentari progresiști ar vrea să acționeze în justiție Comisia Europeană pentru că nu a pus în aplicare așa-numitul mecanism al statului de drept împotriva Ungariei și Poloniei, care presupune și retragerea fondurilor UE. Știrea a fost lansată, strategic, chiar de Politico, pentru a pune presiune pe Comisie.

Proiectul a fost susținut de social-democrat S&D, Liberal Renew, Verzii și extrema stângă GUE / NGL.

Tamas Deutsch, șeful delegației Fidesz din Parlamentul European, a reacționat dur acuzând stânga europeană că ar vrea să transforme Parlamentul European într-un tip de poliție politică și a amintit de ambiția progresiștilor de a-și folosi majoritatea pentru a pedepsi guvernele conservatoare așa cum s-a întâmplat cu raportul Tavares, cu raportul Sargentini și cu așa-numitul mecanism al statului de drept.

Deutsch mai arată că cei care spun nu migrației ilegale, ideilor imperiale, federale și identității de gen sunt catalogați ca eurosceptici, extremiști, corupți și a atras atenția că acest comportament amenință democrația și libertatea oamenilor.

„Vom acționa cât mai hotărât posibil împotriva aspirațiilor antidemocratice, vom proteja libertatea poporului maghiar și european”, a declarat Deutsch.

185
Tagurile:
Ungaria, Viktor Orban
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

86
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

86
Tagurile:
LGBT, SUA

Загрузка...
Vaccină Johnson & Johnson

Israelul vrea vaccineze toți adolescenții din teama răspândirii variantei Delta

32
(reînnoit 18:05 22.06.2021)
Autoritățile israeliene au recomandat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pentru a împiedica reapariția epidemiei din cauza variantei Delta identificată pentru prima dată în India.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Luna trecută, Israelul a extins campania de vaccinare la adolescenți, dar părinții au fost până acum liberi să decidă dacă îi vaccinează sau nu.

© Sputnik / Ilya Pitalev

În timp ce trei sferturi dintre israelienii eligibili sunt vaccinați împotriva coronavirusului, cazurile de contaminare au scăzut de la 10.000 pe zi în ianuarie la mai puțin de 12 cazuri pe zi la începutul lunii iunie, ceea ce a permis țării să ridice aproape toate măsurile restrictive.

Însă săptămâna aceasta au apărut două focare în școli, ceea ce a alimentat dezbaterile cu privire la riscul prezentat de varianta Delta și a determinat autoritățile să recomande vaccinarea adolescenților înainte de perioada vacanţei de vară, potrivit Sputnik France

În același timp, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că israelienii care călătoresc în țări considerate nesigure se vor confrunta cu amenzi mari.

32
Tagurile:
Israel

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific