Vladimir Putin și Angela Merkel

Putin a declarat îi va fi dor de Merkel

519
Președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre bunele relațiile de serviciu cu cancelarul german Angela Merkel, adăugând că îi va fi dor de ea, ca și colegă.

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat anterior că va pleca din politică după alegerile din Bundestagul german din septembrie.

"Nu știu cine va fi în locul ei. Avem într-adevăr o relație de bună de serviciu cu Angela și o prețuiesc foarte mult", a spus Putin în timpul unei conversații cu șefii agențiilor internaționale de știri de la SPIEF, răspunzând la întrebarea dacă îi va fi dor de Merkel după ce aceasta va pleca din funcție.

Putin a numit-o pe Merkel un politician cu experiență, o persoană directă și de încredere, consecventă și capabilă să-și apere poziția.

Putin a adăugat că ar dori ca aceeași stabilitate și fiabilitate să fie prezentă în activitățile viitorului guvern al RFG în relațiile cu Rusia.

Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg din 2021 se desfășoară în perioada 2-5 iunie în format față în față. MIA Rossiya Segodnya este partener informațional al SPIEF.

519
Tagurile:
Vladimir Putin, Angela Merkel
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

60
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

60
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

43
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

43
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...