NASA logo.

Șeful NASA va vizita Rusia în 2021 ce au discutat şefii celor două agenţii spaţiale

144
Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat că noul șef al NASA a acceptat invitația de a vizita Rusia. Șefii agențiilor spațiale rusească și americană au discutat și despre funcționarea Stației Spațiale Internaționale.

BUCUREŞTI, 5 iun – Sputnik, Doina Crainic. Noul șef al NASA, Bill Nelson, va efectua o vizită de lucru în Rusia la invitația omologului său rus Dmitri Rogozin, a anunțat agenția spațială Roscosmos vineri, 4 iunie, după primul interviu telefonic dintre cei doi.

„Discuțiile între experții ruși și cei americani, inclusiv în cadrul conferinței GLEX 2021, sunt programate să aibă loc înainte de sfârșitul lunii iunie 2021. Șeful Roscosmos l-a invitat pe dl Nelson să viziteze Rusia. Invitația a fost acceptată”, a anunţat agenția spațială rusă într-un comunicat, citat de Sputnik France

Rusia pe ISS după 2025?

Pe 29 mai, Bill Nelson a numit Rusia un „partener vital pentru Stația Spațială”, subliniind importanța acestei „cooperări extraordinare”.

Discuţia s-a axat asupra unor chestiuni legate de dezvoltarea cooperării ruso-americane în Spațiu și, în special, în legătură cu ISS. În timp ce Bill Nelson a evidenţiat prelungirea operațiunii ISS până în 2030, Dmitri Rogozin a confirmat că Rusia își va îndeplini angajamentele în această chestiune, fără a preciza până când.

Anterior, șeful Roscosmos a spus că Rusia planifică o retragere treptată de pe ISS în jurul anului 2025 din cauza deteriorării echipamentelor tehnice din segmentul rus și pentru a se construi o nouă staţie orbitală rusească.

Spațiul, unul dintre ultimele bastioane ale relației Rusia-SUA?

Rogozin și Nelson s-au referit în mod pozitiv la istoria și perspectivele interacțiunii spațiale dintre două puteri mondiale.

„Noul administrator al NASA este o persoană respectată și un specialist recunoscut. M-aș bucura să-l cunosc. L-am invitat deja în Rusia și suntem pregătiți pentru o discuție deschisă și constructivă cu privire la toate aspectele cooperării noastre în Spațiu”, a scris Dmitri Rogozin pe contul de Twitter cu privire la fostul astronaut și senator SUA.

Pe 3 mai Bill Nelson a preluat funcția de administrator al Administrației Naționale a Aeronauticii și Spațiului (NASA) din Statele Unite. Înainte de a deveni cel de-al 14-lea administrator al NASA, Nelson a servit timp de 18 ani ca senator, în cadrul Comitetului pentru comerț, știință și transport al Camerei Superioare a Parlamentului Statelor Unite. În 1986, a realizat un zbor de șase zile la bordul navei spațiale Columbia.

Având în vedere tonul pozitiv al acestui dialog, cele două țări au șansa de a păstra unul dintre ultimele bastioane ale relației lor: ISS. O opțiune normală, potrivit lui Bill Nelson, care consideră că, în ciuda „micilor probleme de pe teren”, în Spațiu cele două puteri „se înțeleg bine”.

144
Tagurile:
Rusia, NASA
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

99
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

99
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

121
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

121
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...

Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?