Партия вакцины Sputnik V

Ungaria: Sputnik V „a dat roade”, în ciuda încercării UE de a „politiza” vaccinul

132
(reînnoit 16:05 04.06.2021)
Ungaria își menține decizia de a utiliza vaccinul rusesc Sputnik V, a declarat ministrul de Externe Peter Szijjarto, adăugând că este regretabil că Bruxelles-ul a transformat lupta împotriva Covid-19 într-o chestiune politică.

BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik. Ungaria a reușit să-și redeschidă economia datorită unei campanii de vaccinare „foarte reușite”, care a inclus vaccinul produs în Rusia, a declarat ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto pentru RT.

„Mă bucur să văd că viaţa revine la normal în Rusia și, dacă veniţi în Ungaria, veţi vedea că este practic o situație similară”, a spus diplomatul, care a subliniat că Sputnik V „a avut un rol” în revenirea la normal în ţară. Majoritatea celor două milioane de doze pe care Ungaria le-a primit de la Rusia au fost deja administrate, potrivit lui Szijjarto.

Budapesta a început să utilizeze vaccinul Sputnik V în februarie, alegând să nu aștepte aprobarea de la Agenția Europeană pentru Medicamente. Decizia a atras critici din partea Bruxelles-ului, care a susţinut că Ungaria îngreunează eforturile blocului de a coordona lansarea campaniilor de vaccinare.

Potrivit lui Szijjarto, Ungaria a dovedit că scepticii s-au înşelat și a demonstrat că utilizarea Sputnik V a fost o măsură corectă.

„Nu vă puteți imagina atacurile pe care le-am primit pentru luarea acestei decizii, dar, în final, a dat rezultate. Acum toată lumea vede că am luat decizia corectă”, a spus acesta, adăugând că este regretabil că Bruxelles-ul a rămas blocat în chestiuni politice în timpul gestionării crizei sanitare.

„Comisia Europeană a făcut o mare greșeală de la bun început considerând vaccinurile nişte chestiuni de ideologie sau geopolitică”, a mai spus Szijjarto.

UE ar fi trebuit să fie mai proactivă în ceea ce privește achiziționarea vaccinurilor, a argumentat ministrul ungar, subliniind în același timp că toate vaccinurile trebuie să fie verificate corespunzător înainte de a primi autorizația de utilizare de urgență. Experții maghiari au efectuat o „procedură amănunțită și de durată” înainte de a aproba Sputnik V, a precizat ministrul de Externe.

Deși a recunoscut existenţa tensiunilor în relația UE cu Rusia, diplomatul ungur a susținut că ambele părți ar beneficia în urma unei cooperări mai strânse și că pandemia oferă o „oportunitate” de a consolida relațiile bilaterale dintre bloc și Moscova.

Ungaria are cea mai mare rată de vaccinare Covid-19 din Uniunea Europeană. Peste 60% dintre adulții din țară au primit vaccinul, potrivit lui Szijjarto. Țara a utilizat mai multe vaccinuri care au primit aprobarea de urgență din partea autorităților de reglementare din UE, precum vaccinul Pfizer-BioNTech, dar și vaccinuri care au fost autorizate independent de Budapesta, precum Sputnik V și Sinopharm din China.

132
Tagurile:
Sputnik V, vaccin
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

97
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

97
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

120
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

120
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...

Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?