Euro

Președintele Băncii Intesa: Europa pierde de trei ori mai mult din cauza sancțiunilor

132
(reînnoit 12:47 05.06.2021)
Națiunile UE suferă mult mai mult din cauza sancțiunilor economice impuse Rusiei decât Rusia însăși, spune Antonio Fallico, președintele consiliului de administrație al Băncii Intesa și președintele Asociației Conoscere Eurasia.

BRUXELLES, 4 iun – Sputnik. "Națiunile europene au pierdut de trei ori mai mult decât Rusia ca urmare a sancțiunilor" , a declarat oficialul băncii italiene, prezent la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF), relatează RT. 

Fallico a declarat că delegația din Italia este formată din companiile mari ale țării, reprezentând sectoare precum producția de automobile, infrastructura, energia și ingineria. Companiile sunt cele care acoperă 90% din comerțul reciproc între Rusia și Italia.

Un grup mare de întreprinderi mici și mijlocii care reprezintă domeniul tehnologiilor inovatoare, precum industria medicală, IT, Internetul Lucrurilor și inteligența artificială participă, de asemenea, la SPIEF 2021.

Potrivit lui Fallico, fiecare corporație mare din Italia este clară cu privire la sancțiunile anti-Rusia, dar „din păcate, nu au nicio șansă să schimbe muzica”.

El a adăugat că sancțiunile au fost subiectul cheie pentru panelul de discuție Rusia-Italia.

„Corporațiile trebuie să exercite o influență politică, deoarece companiile de acest calibru sunt capabile să o facă” , a spus Fallico, adăugând că afacerile construiesc economia, deci „trebuie să fie mai îndrăznețe”.

El a adăugat că viitorul acestor sancțiuni este neclar pe termen scurt, deoarece primul contact al Rusiei cu președintele american Joe Biden i-a înghesuit pe europeni la colț.

„Au luptat pentru mai multe sancțiuni, dar au primit o palmă morală din partea lui Biden”, a spus Fallico.

132
Tagurile:
Pierderi fianciare, pierderi, Europa
Tematic
Washingtonul renunță la anumite sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream
Casa Albă și-a anunțat nedorința de a impune noi sancțiuni împotriva Moscovei
Liderii UE intenționează să discute despre noi sancțiuni contra Rusiei
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

117
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

117
Tagurile:
LGBT, SUA

Загрузка...
Vaccină Johnson & Johnson

Israelul vrea vaccineze toți adolescenții din teama răspândirii variantei Delta

35
(reînnoit 18:05 22.06.2021)
Autoritățile israeliene au recomandat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani pentru a împiedica reapariția epidemiei din cauza variantei Delta identificată pentru prima dată în India.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Luna trecută, Israelul a extins campania de vaccinare la adolescenți, dar părinții au fost până acum liberi să decidă dacă îi vaccinează sau nu.

© Sputnik / Ilya Pitalev

În timp ce trei sferturi dintre israelienii eligibili sunt vaccinați împotriva coronavirusului, cazurile de contaminare au scăzut de la 10.000 pe zi în ianuarie la mai puțin de 12 cazuri pe zi la începutul lunii iunie, ceea ce a permis țării să ridice aproape toate măsurile restrictive.

Însă săptămâna aceasta au apărut două focare în școli, ceea ce a alimentat dezbaterile cu privire la riscul prezentat de varianta Delta și a determinat autoritățile să recomande vaccinarea adolescenților înainte de perioada vacanţei de vară, potrivit Sputnik France

În același timp, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că israelienii care călătoresc în țări considerate nesigure se vor confrunta cu amenzi mari.

35
Tagurile:
Israel

Загрузка...
George Simion, AUR

George Simion, declarația zilei: Statul român a ajuns doar un executant onorific