Vladimir Putin și Joe Biden

Kremlinul avertizează împotriva unor așteptări prea mari de la summitul Putin-Biden

130
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că nu ar trebui să ne așteptăm la prea multe de la viitoarea întâlnire dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, chiar dacă este extrem de importantă

BRUXELLES, 4 iun – Sputnik. Viitoarea întâlnire dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden, programată pentru 16 iunie, este extrem de importantă, dar nu ar trebui să ne așteptăm la prea multe de la aceasta, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform Sputnik

"Aceasta este într-adevăr o întâlnire foarte importantă. În același timp, ar fi greșit să avem așteptări exagerate", a spus Peskov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, cele două țări nu sunt de acord cu atât de multe lucruri încât „nu există motive să ne așteptăm la vreun progres în atingerea [unei] înțelegeri”.

Atât Putin, cât și Biden vor avea posibilitatea să pună pe tapet subiectele cărora fiecare dintre ei le acordă prioritate, a dat asigurări Peskov.

"Începutul unui dialog la nivel înalt este un semn foarte pozitiv, în ciuda stării deplorabile a relațiilor bilaterale. Știți că președintele Putin dorește să îmbunătățească starea relațiilor noastre ... Dar acest lucru este posibil doar pe bază de înțelegere reciprocă și de respect pentru interesele celuilalt ”, a continuat Peskov.

Moscova și-a exprimat anterior speranța că Putin și Biden vor discuta stabilitatea strategică globală și relația SUA-Rusia în cadrul viitoarelor discuții de la Geneva. Casa Albă a menționat că agenda va include chestiuni legate de Ucraina și Belarus, precum și noul tratat START, dar și situația din Iran.

130
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, Kremlin
Тема:
Summit Putin - Biden (56)
Viktor Orban

UE va lua măsuri împotriva Ungariei după votul pentru proiectul anti-LGBTQIA

49
(reînnoit 19:09 23.06.2021)
Uniunea Europeană va lua măsuri împotriva Ungariei după ce Budapesta a adoptat un proiect de lege împotriva persoanelor LGBTQIA (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex și asexuate), a declarat miercuri președinta Comisiei Europene.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Parlamentul ungar a aprobat săptămâna trecută un text de lege care interzice „reprezentarea și promovarea altor identități de gen decât sexul la naștere, a schimbării sexului și homosexualităţii” în rândul persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

LGBT
© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез

Acest text, puternic criticat de asociațiile pentru drepturile omului și de partidele de opoziție din Ungaria, constituie, în opinia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o încălcare a valorilor fundamentale ale UE.

„Proiectul de lege ungur este o rușine”, a declarat aceasta reporterilor la Bruxelles. Von der Leyen a adăugat că Uniunea Europeană nu va face compromisuri în ceea ce priveşte principii precum demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.

„Le-am cerut comisarilor mei care se ocupă de caz să scrie autorităților ungare pentru a ne exprima îngrijorările sub aspect legal înainte de intrarea în vigoare a proiectului de lege. Cred cu tărie într-o Uniune Europeană în care să fii liber să iubești pe oricine dorești. Și cred într-o Uniune Europeană care îmbrățișează diversitatea, acest lucru reprezintă baza valorilor noastre”, a spus Ursula von der Leyen.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Prin urmare, voi folosi toate puterile Comisiei pentru a mă asigura că drepturile tuturor cetățenilor din UE sunt respectate, oricine ar fi și oriunde ar locui”, a promis președinta Comisiei Europene, citată de Sputnik France

Președintele ungur János Áder, fost deputat și membru al partidului de guvernământ Fidesz, urmează să semneze în curând acest proiect de lege pentru a intra în vigoare.

Marți, 13 state membre ale blocului, inclusiv Germania și Franța, au criticat acest text, numindu-l „grotesc”.

Înaintea alegerilor de anul viitor, premierul Viktor Orban este din ce în ce mai radical în probleme sociale majore, spunând că luptă pentru a proteja valorile creștine tradiționale de excesele liberalismului occidental.

49
Tagurile:
Ungaria, LGBT

Загрузка...
Putin, Macron și Putin

Merkel și Macron vor să-l invite pe Putin la summitul UE

84
Merkel și Macron vor să-l invite pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vrea ca Uniunea Europeană să examineze problema invitării președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la summitul UE, susține ziarul Financial Times, cu trimitere la surse diplomatice.

Potrivit diplomaților inițiativa a venit din partea Merkel, fiind susținută de Macron.

Sursele care sunt informate cu mersul negocierilor au declarat că reprezentanții Berlinului și Parisului, la reuniunea de la Bruxelles de miercuri au făcut un pas neașteptat pentru ceilalți membri, înaintând propunerii legate de relațiile cu Kremlinul.

84
Tagurile:
Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
„Calea cea mai bună”: nemții au rămas fascinați de articolul lui Putin pentru Die Zeit
Putin și Merkel au subliniat importanța păstrării memoriei istorice despre război
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin
Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice
Fostul ambasador al Franței la Moscova: „Biden a înțeles foarte clar mesajul lui Putin”

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră